על רקע המסחר המקוון הופך הפיצוח של רצפת המכירה הפיזית מאתגר יותר ויותר. חנויות שלא ידעו ליישר קו פשוט ייעלמו מעל פני השטח. מי שכן יידע לתת פייט, יזכה בהזדמנות נוספת להתחרות על ליבו (וכיסו) של הלקוח.
השאלה שעולה היא – למה לי לקום מהספה בבית ולהטריח את עצמי להגיע לחנות הפיזית? ובשאלה הזאת עוסקים בעלי החנויות, או לפחות, מי מהם שמבקש לשרוד ולשגשג גם על הרקע המקוון. התשובה במילה אחת היא - חוויה. ככל שהחוויה בנקודת המכירה הפיזית תהיה משמעותית יותר, כך יותר לקוחות יעדיפו, לפחות בחלק מהמקרים, את החנות הפיזית על פני הדיגטלית.
בעולם קיימים מתחמים קונספטואלים שמייצרים את החוויה הרב שכבתית הזאת. מי שמגיע, למשל, לתערוכת העיצוב סלונה דל מובילה במילאנו, עבר לפחות פעם אחת גם בקורסו קומו, שמייצר חוויה שכזאת. ממש לאחרונה, הושק "בית טולמנ'ס" ברחוב הלח"י 37 בבני ברק, כאשר הפיצוח היה קונספט גלרייני.
על אף שה-AI כבר יודע לקחת אותנו לסיורים מודרכים באופן אותנטי שמתקרב מאוד למקור, הסיור הפיזי בגלריות לאמנות נשאר עדיין סוג של חוויה אסקפיסטית שמושכת אותנו לצאת מהבית ולחוות את הסיור דרך הרגליים. הנה 5 טיפים לסיור מוצלח, שתוכלו לערוך במקום בעצמכם.
1. גלריית עיצוב כמו בבתי העיצוב הבינלאומיים
בית טולמנ'ס בנוי כארבע קומות גלרייניות, כאשר בכל קומה נעשתה עבודת אוצרות ועיצוב שמאפשרות לסייר באופן דומה לסיור בחלל גלריה. הגלריות רחבות ידיים וכוללות המון פריטים ומאחורי רבים מהם עומדים סיפורים מעניינים, שהפכו אותם לאייקוניים על פני רצף הזמן.
2. גלריה לאמנות ישראלית
בין ארבע הקומות משולבות כ-180 יצירות אמנות ישראלית מקורית, כחלק משיתוף פעולה עם יריד העיצוב "צבע טרי" כך שבעת הסיור זכרו להתבונן סביבכם ולחפש אותן.
יצירות המקור במגוון טכניקות – ציור, רישום, צילום ופיסול, של אמנים מקומיים ביניהם מרים כבסה וסיגלית לנדאו, לצד אמנים צעירים ומבטיחים כמו ליאת אלבלינג, אדווה קרמר ואורי זמיר.
יצירות האמנות מוצעות למכירה ומשולבות לצד פריטי העיצוב, במטרה להמחיש כיצד אמנות משתלבת באופן טבעי בסביבת החיים הביתית.
3. השראה
הסיור בין הקומות יפגיש אתכם עם פינות מעוצבות שמהוות סוג של הצעת הגשה. זה המקום לקבל השראה מחללים שמעוצבים כפינות ביתיות בגודל טבעי- שימו לב לצורניות, לבחירות הצבעוניות, לשילוב בין מרקמים, ולמינונים.
4. סמנו משבצת מתאימה בלו"ז
סיור בגלריה הוא סיור חווייתי וחלק מהחוויה היא להגיע נינוחים, נכונים לסיור נונשלאנטי, רגוע, כזה שמאפשר להתעכב היכן שרוצים, להתנסות, לקבל השראה, בלי שאף אחד עומד מעליכם ומלחיץ. המקום כאמור מחולק לארבע קומות. מומלץ לתכנן כחצי שעה לכל קומה. סמנו לעצמכם שעתיים לפחות.
5. חניה נוחה
נגישות לא פחות חשובה כשמתכננים סיור בגלריה. באופן כללי, רחוב הלח"י הוא רחוב שופע חניה, אבל החניה הקרובה ביותר למקום, היא גם הרחבה ביותר שמוצעת ברחוב - חניון עילי, פתוח שמאפשר להחנות בנוחות.
ועוד משהו שכדאי לדעת: בית טולמנ'ס נבנה ותוכנן על ידי משרד האדריכלים שדה דגן, בהתאם לתקן LEED האמריקני לבנייה ירוקה. המבנה נמנה על קבוצה קטנה יחסית, עדיין, של מבנים מסחריים בישראל שתוכננו ונבנו על פי תקן LEED.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו