תכניסו קצת עיצוב למלח

זהות, צבעוניות, פתוחות או סגורות – המלחיות והפלפליות נותנות את הטון במטבח ובפינת האוכל

מלחיה ופלפליה, איקאה

"מלח פלפל" הפך להיות הכינוי לשרירי הזרוע. מי שרוצה לשמור אותם מעוצבים חייב לאמן היטב את המקום, כדי שבעת ההמלחה לא ידלדלו עודפי עור מצד לצד. אנחנו בחרנו לעזוב את השרירים ולהתמקד בעיקר - המלחיה והפלפליה. צמד שנמצא לכל אחד מאיתנו במרכז שולחן האוכל או על השיש במטבח.

מדובר בפריט קטן, אך מאוד נוכח, ושילוב הגרסה המעוצבת שלו יכניס טוויסט ססגוני ונעים לעין.

צמד מלחיות על מגש מעוצב, מעיין בן יונה, צילום: איה וינד

כשבוחרים מלחיה ופלפליה, יש לרוב שני סוגים, כלים סגורים עם חורים שמאפשרים פיזור על האוכל או קעריות בהן מונחים התבלינים שמאפשרים להשתמש בכפית או לקחת בכל פעם קמצוץ בין שתי האצבעות.

מלחיות ופלפליות דגים שאפשר לתלות במטבח, סטודיו IGRUSHKA, צילום: אלינה לוי

מדובר בכלים שימושיים, ורצוי שיהיה יותר מצמד אחד בבית - אחד על משטח העבודה, שם כדאי לבחור את הכלים הפתוחים, משום שנוח יותר לתבלן באופן הזה, בזמן בישול, ושני, שימוקם על שולחן האוכל ויאפשר לתבלן את האוכל שבצלחת. במקרה הזה יתאימו יותר הכלים עם החורים.

סט מלחיה ופלפליה מזכוכית בורו-סיליקט בעיצוב פירות / זארה הום

סט מלח פלפל, CASTRO HOME / צילום: מידן מור אלון

מלחיות ארנבונים, סטודיו IGRUSHKA, צילום: אלינה לוי

הנה שלושה דברים שכדאי לדעת על שילוב מלחיות ופלפליות במטבח  

  • לצד המלחיות והפלפליות שמוצעים ברשתות הגדולות, אפשר למצוא גם כאלו של מעצבים מקומיים כמו מעיין בן יונה וסטודיו IGRUSHKA, שמוציאות בכל קולקציה גם סטים של מלחיות ופלפליות מעוצבים להפליא.
  • בהרבה מקרים אתם יכולים להרכיב בעצמכם את הצמד. אפשר להרכיב צמד זהה, לבחור שני צבעים שונים, או גוון זהה ועליו דוגמאות שונות. בחירה שכזאת תהפוך את הצמד שלכם לצמד ייחודי עבורכם.
  • המגש עליו עומד הסט, הוא אלמנט עיצובי נוסף שאפשר לשחק איתו. אם הסט כהה אפשר לבחור במגש בהיר והפוך. מגש שכזה הוא גם פרקטי, ומאפשר פינוי נוח של הסט בזמן שרוצים לנקות, הוא גם שומר על הפרדה בין התבלינים ובין השולחן, ותורם למראה מסודר ומאורגן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר