לא תמצאו אותי: כך תחביאו את מכונת הכביסה בצורה מושלמת

לפעמים המכונה ומייבש הכביסה הם חלק מהעיצוב | צילום: אורן עמוס, עיצוב פנים: רוני שני פלדשטיין

חלל השירות שכולל בתוכו את המכונה ואת המייבש השתדרג עם השנים • אז איך תוכלו לחסוך עשרות אלפי שקלים? • מדריך

חדר הכביסה הוא אחד החדרים החשובים בבית, בעיקר למי שמשתמש בו ביומיום. במטרה לייצר נוחות מקסימלית, קיבל חדר הכביסה לאורך השנים יותר ויותר תשומת לב, עד שבשנים האחרונות חדר השירות הגיע לממדים שהתחרו עם גודלו של חדר הילדים, ולפעמים גם בסוויטת ההורים. ברוב המקרים מדובר ב"עיניים גדולות", ללא קשר בין הפונקציות לגודל הנדרש.

רגע לפני שנקפוץ לפתרון, תנו לנו לקחת אתכם צעד אחד אחורה, רק כדי להמחיש את ההבדלים. כשאנחנו מתכננים שיפוץ או בנייה, אנחנו מתמחרים את העלויות לפי מ"ר. זה נכון שעלות למ"ר היא בחירה, והיא יכולה להגיע גם ל-40 אלף שקל למ"ר ויותר, אבל אם רוצים להיצמד לכלל אצבע של העלויות הממוצעות, אפשר לקבוע שהעלות המינימלית למ"ר היא כ- 7,000 שקל כשבונים מאפס, וכ-5,000 שקל למ"ר כשמשפצים. חדר הכביסה הקטן והצנוע ביותר נע בין 3-6 מ"ר כשמדובר בדירה, ויכול גם להגיע לכ-12 מ"ר כשמדובר בבנייה צמודת קרקע.

בחישוב פשוט מדובר בהוצאה של בין 42-28 אלף שקל כשמדובר בחדר קטן. זה סכום משמעותי, וכשמציבים את המספרים במשוואה, קל יותר לקבל פרופורציה ולחשוב מחוץ לקופסה כדי  להוזיל עלויות.

מספיק לסגור עם דלת מעוצבת שתסתיר חלל שירות נגיש, צילום: איתי בנית, עיצוב: שרה ונירית פרנקל

אם נחשוב רגע על מהות החדר, רוב השימוש השוטף בו הוא הוצאת הכביסה מהמכונה אל הסל או אל מייבש הכביסה.

חוץ מזה, בחדר הזה יש המון שקיות למיחזור, מזוודות גדולות שמשרתות בעיקר לטיסות לחו"ל וקצת חומרי ניקיון.

 

כשהארון בחדר המאסטר סגור לא יהיה לאף אחד מושג שמאחור מתחבא חדר השירות, צילום: איתי בנית, תכנון: זנדבנק ברקאי אדריכלים

כשהארון בחדר המאסטר סגור לא יהיה לאף אחד מושג שמאחור מתחבא חדר השירות, צילום: איתי בנית, תכנון: זנדבנק ברקאי אדריכלים

דלת הרמוניקה מאפשרת פתיחת אקורדיון נוחה, צילום: איתי בנית, תכנון: זנדבנק ברקאי אדריכלים

 

תוכלו לחסוך אלפי שקלים

תכנון מוקדם יאפשר לכם לוותר על חדר הכביסה הקלאסי, מבלי לוותר על כל הפונקציות שהוא מציע, ואולי אפילו להוסיף כמה שכלל לא חשבתם שיכולות להשתלב בו. כן, זה יעלה לכם, אבל זה יעלה לפעמים כעשירית מהעלויות של חדר שלם. תוכלו לחסוך כך אלפי שקלים או להשקיע אותם במקומות אחרים – כמו למשל במערכת ישיבה שממש רציתם ולא היה לכם די תקציב, או הגוף תאורה מיוחד.

חלל אורבני בקו צעיר משלב את מכונת הכביסה והמייבש לצד פונקציות נוספות, צילום: אורן עמוס, עיצוב פנים: רוני שני פלדשטיין

ועוד דבר חשוב - אם בכל זאת צריך חלל רחב, ודווקא הדירה שלכם היא זאת שמייצרת לכם אילוץ שמכריח אתכם להסתפק ב- 3 מ"ר, גם אז הפתרון שמוצע רלוונטי עבורכם. הרעיון הוא לנצל נכון את החלל ולא להוסיף מטראז' אלא להשתמש בקיים.

 

הנה הטיפים שאתם חייבים לגזור ולשמור –

 

ארון במקום חדר – תכולת חדר השירות לרוב קלה מאוד לאחסון - היא לא דורשת מידוף מסובך, והרבה מהפריטים כמו מכונות הכביסה והייבוש, ומזוודות גדולות, הם פריטים שניתן להניח על הרצפה. לתכנון ארון שכזה לא נדרשת נגרות מסובכת, ואין צורך בגוף ארון שמייקר את העבודה. מדובר במידוף פשוט שסוגרת אותו דלת יפה, שתסתיר ותייצר מראה מעוצב ומאורגן. ניתן להשתמש בדלתות ארון רגילות, דלת הרמוניקה שהיא דלת שנפתחת הצידה כמו אקורדיון ואפשר להשתמש גם בדלת אסם, שאינה דורשת התקנה מיוחדת, אלא כזאת שנתלית עם גלגלות הזזה על הקיר, בדומה לדלתות אסם ישנות.

 

מידוף - המידוף של חדר הכביסה הוא בעיקר לחומרי ניקוי, קערות לכביסה ביד, שקיות ניילון למיחזור ועוד. במקרה הזה אפשר להסתפק ברכישת מידוף הפשוט ביותר מאיקאה או מכל רשת DIY אחרת שמוכרת מידוף בסיסי ובזול.

 

מדידת התכולה - מדידת נפח שכוללת גובה רוחב ועומק, תאפשר לכם לקבוע את המדפים באופן המותאם לפריטים שלכם. למשל, אם המזוודות שלכם בגובה 40 ס"מ, את המדף שמעליהם תתלו בכ- 10 ס"מ גבוה יותר, כך הן ייכנסו בדיוק למקומן אבל בלי לחץ. ככל שתמדדו יותר כך התוצאה הסופית תהיה מדויקת ונגישה עבורכם.

 

מתקני תליה - בשדרת מדפים כזאת כדאי להשאיר חלל ריק ולמקם בו מוט אופקי שישמש לתליית כביסה לחה או לחולצה מגוהצת על קולבים.

אלמנטים נוספים - בתוך מערך שירות שכזה אפשר לשלב סולם שירות של 4 שלבים, קרש גיהוץ, שולחן מתקפל ופריטים נוספים. זה תלוי בכם ובהרגלים שלכם. אם אתם נוהגים לשלוח בעיקר לינקוי יבש ולגיהוץ, עדיף לוותר על קרש ייעודי, אבל אם אתם מגהצים בעצמכם על בסיס קבוע, שווה לשלב קרש גיהוץ, שלרוב קל מאוד לאחסן.

שימוש בדלת אסם נוח וקל מאוד להתקנה, צילום: אורן עמוס, עיצוב פנים: רוני שני פלדשטיין

כיור - אם אתם מתכננים מאפס או עורכים שיפוץ גדול, שווה לתכנן באותו מערך ארונות גם כיור, תחתיו תוכלו למקם את הדלי והסמרטוטים שמיועדים לניקיון הבית.

ארון חשמל - אותה שדרת ארונות תוכל לשמש אתכם גם לאחסון של ארון החשמל. ארון החשמל לרוב פחות אסתטי, ויש נטייה למקם אותו בחוץ. מצד שני עליו להיות נגיש במקרה ונדרש להגיע אליו. שדרת ארונות שכזאת תאפשר למצוא לו מקום ולהבטיח שימוקם בתוך הבית.

בחרו חלל בבית למקם בו את הפונקציות של חדר הכביסה – חלל השינה בחדר המאסטר, חלל המטבח או קיר מסדרון בבית הם שלושה מוקדים שאפשר לתכנן בהם את הפוקנציות של חדר השירות. כשמדובר בחדר המאסטר, אפשר לשלב את ארונות השירות כחלק ממערך ארונות הבגדים, כך בעת שהם סגורים, אף אחד לא ידע מה תכולתם. יש פעמים ששילוב המייבש ומכונת הכביסה יהיו חלק מהעיצוב הכללי וכלל לא תצטרכו להסתירם, אך ניתן כמובן לתכנן חלק מארונות המטבח כשטח שירות, שכמו בחדר המאסטר, כשהארונות סגורים, המראה יהיה זהה לשאר הארונות בחלל.

 

כדי לקבל עוד המון רעיונות לעיצוב שדרת ארונות שכזאת שתהיה גם מעוצבת, גם פרקטית וגם סופר חסכונית, אנחנו ממליצים לכם להיכנס לפינטרסט ולגלות עולם מרהיב ומעורר השראה של רעיונות שימחישו את המוסבר כאן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר