זו הטעות שאתם עושים בשטיפת הפנים

מתי באמת צריך לשטוף פנים, האם מותר להשתמש במגבת ולמה מברשת לניקוי פנים עלולה להזיק? • בדקנו 10 מיתוסים של שגרת הניקיון היומי

גם את הפנים צריך לדעת לנקות. אילוסטרציה. צילום: GettyImages

אחד הדברים הכי בסיסיים בשגרת הטיפוח שלנו הוא שטיפת הפנים, אבל מסתבר שרובנו עושים את זה לגמרי לא נכון. הרשתות החברתיות מציפות אותנו בטיפים ועצות - אבל מה באמת נכון?

לא כדאי לשטוף פנים במקלחת

על אף שחלק מאיתנו חושבים ששטיפת פנים היא פעולה נפרדת שאינה צריכה להיעשות בזמן המקלחת, רופאת העור שאסה הו, מסרה ל"ביזנס אינסיידר" כי זה בסדר (ואפילו מועיל) לשטוף פנים במקלחת, כל עוד נוקטים במידת הזהירות הנדרשת. "כשאנחנו שוטפים את הפנים במקלחת, האדים החמים גורמים לכך שסבון הפילינג חודר עמוק יותר, ופותח את הנקבוביות של העור", היא מסבירה. "לכן, הבחירה לשטוף פנים במקלחת תחסוך לך זמן, תחסוך לך במים ואף תעניק ניקוי עמוק יותר לעור".

חייבים לשטוף פנים פעמיים ביום

האדלי קינג, רופאת עור מניו יורק, מסבירה כי לא כל אדם צריך לשטוף פנים פעמיים ביום – הדבר תלוי בסוג העור ובצורך. לדבריה, לסוג עור יבש או רגיש, מספיקה בדרך כלל שטיפה של עור הפנים פעם ביום בשעות הערב, אך עור שמן לעומת זאת, עשוי להזדקק לניקוי גם בבוקר.

בנוסף, מומלץ לדבריה לשטוף את הפנים בכל פעם שמזיעים. "פעולת ניקוי הפנים לפני השינה, מומלצת בדרך כלל לא רק להסרת איפור מהעור, אלא גם כדי לנקות לכלוך וזיהומים שמצטברים על עורנו במהלך היום. בנוסף, אם אנחנו משתמשים במוצרי טיפוח ללילה המותירים שומניות על העור – סביר להניח שנעדיף לנקות את הפנים גם בבוקר".

שטיפת פנים היא לא רק כדי להסיר איפור. אילוסטרציה,

המוצר יעיל רק אם הוא מותיר אחריו תחושת צריבה על העור

תחושה לא נעימה על העור אינה מהווה בהכרח סימן לכך שהתכשיר ששמנו מכיל חומר פעיל. "כאשר העור שורף או מגורה בעקבות שימוש במוצרי טיפוח, זה יוצר גירוי בעור אשר עלול להוביל לרגישות יתר ואף לזיהום עורי", מסבירה רופאת העור אודרי קונין.

ד"ר הו מוסיפה כי רכיבים מסוימים עשויים לגרום לתחושת צריבה קלה או לתגובה של קילוף העור בעת הסתגלות לתכשיר חדש. לכן, אם אינכם בטוחים אם התגובה בעורכם תקינה לאחר שימוש במוצר מסוים, מומלץ לפנות לרופא עור לפני המשך השימוש באותו המוצר.

אפשר לשטוף את הפנים במים ובסבון רגיל

"סבון 'רגיל' נועד לניקוי של דברים 'רגילים'", אומרת רייצ'ל נזריאן, רופאת עור מניו יורק, "אבל העור שלנו לא בהכרח מותאם אליו – כי סבונים קונבנציונליים עלולים להסיר את השומנים הטבעיים שעל העור, ולהוביל לתחושת יובש ולגירוי". במקום זאת, היא ממליצה לשטוף את עור הפנים באמצעות תכשיר לניקוי עדין ונטול בושם, המאפשר ניקוי עמוק יותר ונותן מענה לצרכים של עור הפנים.

קרצוף הפנים עם מברשת זו הדרך הטובה ביותר לניקוי עמוק

בניגוד לאמונה הרווחת, ד"ר הו מסבירה כי קרצוף עור הפנים בעזרת מברשת או מכשיר מכני, לא בהכרח יביאו להסרה יעילה של שומנים או שאריות איפור מהעור. "לאורך זמן העור עשוי להתקלף בעקבות ניקוי מכני אגרסיבי, ולייצר עודפי שומן, מה שעלול דווקא להוביל לסתימה של נקבוביות, וכך למעשה נוצר מעגל קסמים שפוגע בעור", היא מסבירה.

"אם אתם מתעקשים בכל זאת לשפשף את עור הפנים, כדאי לעשות זאת באמצעות מטלית עדינה ורכה באמצעות תכשיר ניקוי עדין שיוצר פילינג".

מגבון לא מספיק. אילוסטרציה, צילום: freepik

אקנה נוצר כאשר לא שוטפים את הפנים מדי יום

למרות ששמירה על עור פנים נקי בהחלט עשויה לעזור למניעת התפרצות אקנה, ישנם גורמים נוספים, כמו גנטיקה והורמונים, אשר עלולים לגרום לאקנה בפנים. אם יש לכם עור לא שומני או נוטה במיוחד לאקנה, אי שטיפת הפנים מדי יום לא בהכרח יגרום להיווצרות פצעונים.

לא כדאי להשתמש במגבת כדי לייבש את הפנים

ייבוש עור הפנים באמצעות מגבת, עשוי להיות בעייתי בשני מצבים עיקריים: ראשית, אם בד המגבת מלוכלך או מזוהם בחיידקים, שמרים או פטריות, ושנית – אם המגבת כל כך מחוספסת, שזה גורם לגירוי בעור. אבל במרבית המקרים אם הייבוש נעשה במגבת נקייה ובעדינות לא צריכה להיות כל בעיה.

לא צריך להסיר איפור לפני ששוטפים את הפנים

חלק מהאנשים חושבים שתכשירי הניקוי יכולים להסיר את האיפור ולנקות את העור במכה אחת. אלא שד"ר הו ממליצה ​​מאוד להפריד בין הפעולות, ולהפוך את שלב הסרת האיפור לצעד הראשון בשגרת הטיפוח שלנו. "איפור מכיל פיגמנטים, חומרים משמרים, מינרלים וכל מיני מתכות, אשר לעתים קרובות עלולים לסתום את הנקבוביות שעל עורנו, אם הם נשארים שם יותר מדי זמן. לכן, חיוני להסיר את האיפור כשלב הראשון בשגרת הטיפוח שלנו, לפני השינה".

זה מספיק לנקות את הפנים עם מגבון להסרת איפור

למרות ששלב הסרת האיפור אמור להיות הצעד הראשון בשגרת הטיפוח שלנו לפני השינה, זה לא אמור להיות השלב היחיד – במיוחד אם נעשה שימוש במגבונים. "מגבונים להסרת איפור אכן מסירים כמות גדולה של חיידקים, של לכלוך ושל שומן, אך הם גם משאירים אחריהם שאריות", אומרת ד"ר נזריאן. "לכן, זה עלול להוביל ליצירת אקנה ולזיהום בלוטות העור, במיוחד סביב העפעפיים ובאזור הריסים".

לא חייבים לשטוף ידיים לפני ששוטפים פנים

גם אם הידיים שלנו לא נראות או מרגישות לנו מלוכלכות, תמיד עדיף לשטוף אותן לפני שנוגעים בפנים. החיידקים והכימיקלים שנמצאים על גבי משטחים שבהם אנו נוגעים, מגיעים לידיים שלנו, מה שעלול להוביל לגירוי או לזיהום בעור ובעיניים – במיוחד אצל אנשים הנוטים לאקנה של העור.

כל ההמלצות הן כלליות. לייעוץ אישי - תמיד כדאי להתייעץ עם רופא עור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר