הרב קנייבסקי חותם על המכתב הקורא לסגור את תלמודי התורה // צילום: לשכת הרב // הרב קנייבסקי חותם על המכתב הקורא לסגור את תלמודי התורה

הרב קנייבסקי הורה לסגור תלמודי תורה

בשיחה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, מסר נכדו של גדול הדור החרדי כי סבו הנחה שלא להפעיל את מוסדות הלימוד לאור התחלואה הקשה

לראשונה מאז תחילת הדיונים על הסגר ההדוק, יוצאת הנחיה מפורשת מפי הרב חיים קנייבסקי לסגור את תלמודי התורה והחיידרים לכמה ימים. בשיחה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו מסר נכדו של הרב קנייבסקי, יענקי, כי סבו, גדול הדור החרדי, הורה הבוקר (חמישי) שלא להפעיל את המוסדות לאור התחלואה הקשה.

בימים האחרונים יש אי ודאות בכל הנוגע לדרך שבה יפעלו הרבנים החרדים באשר לסגירת מוסדות הלימוד החרדיים. מחד, יש תחלואה קשה מאוד בערים החרדיות, אך מנגד הרבנים חששו מאוד מהחלטה גורפת על סגירת המוסדות, מה שיוביל בהכרח לביטול תורה.

נשיא מועצת גדולי התורה הרב אדלשטיין חותם על המכתב לסגור את תלמודי התורה // צילום: לשכת הרב

הנחיה מטעמו של הרב קנייבסקי, שקבעה כי יש לשמור על ההנחיות אך לא ציינה מפורשות שיש לסגור את תלמודי התורה, יצאה אתמול בצהריים. "יש לשמור ולהקפיד על הוראות הרופאים והתקנות שנקבעו כדי לעצור את המגפה ולהקפיד בזהירות יתרה על החולים והקשישים שהם בסכנה רבה, בלי שום הוראת היתר, בתפילה לרופא כל בשר, שהקב"ה יסיר חרון אפו מאיתנו ויאמר למשחית די", נכתב.

אמנם רק כעת מודיע הרב קנייבסקי רשמית על סגירת תלמודי התורה, אולם רמזים ברורים יחסית להורים ולמוסדות פורסמו גם הבוקר. שני גדולי הדור החרדים-ליטאים, הרב קנייבסקי והרב גרשון אדלשטיין, פרסמו הבוקר בעיתון יתד נאמן קריאה להורים ולמחנכים לדאוג לתלמידים מכיוון שהם ייאלצו להישאר בביתם.

המכתב שעליו חתמו הרבנים
המכתב שעליו חתמו הרבנים

"בעקבות המצב נקראים ההורים לעקוב בעינא פקיחא בעת שילדיהם נאלצים להישאר בביתם, ולהשתדל להשרות אווירה נעימה בבית. זכות וחובה שהמחנכים יתמידו בקשר קבוע עם התלמידים ושיישמרו סדרי הלימוד והשיעורים. והעיקר לשמור על קניני הרוח שלא יפסדו, וכמאמר חז"ל קשין דברי תורה לקנותם ככלי זהב ונוחין לאבדם ככלי זכוכית", צוין.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...