פרופ' ינון בן נריה הוא הזוכה בפרס ישראל בחקר הרפואה: "מתכוון לקבל את הפרס - הכרה מרגשת"

ועדת הפרס נימקה את בחירתה בבן נריה, רופא, אימונולוג וחוקר מוביל בתחום הסרטן בכך שהוא "פורץ דרך בחקר מחלת הסרטן" • אחת מתגליותיו הובילה לפיתוח תרופה לחולים בסרטן הדם שנמצאת בשימוש בכל העולם • בן נריה: "זה מרגש, ברמה המקצועית אני מאוד שמח"

פרופ' ינון בן-נריה , ברונו שרביט
פרופ' ינון בן-נריה. צילום: ברונו שרביט

שר החינוך יואב קיש הודיע היום (שני) כי פרופ' ינון בן נריה, רופא, אימונולוג וחוקר מוביל בתחום הסרטן, הוא חתן פרס ישראל בחקר הרפואה לשנת תשפ"ה.

פרס ישראל, צילום: ללא

ועדת הפרס, בראשות פרופ' חוליו וינשטיין ובהשתתפות פרופ' אהוד גרוסמן, פרופ' מיכל לאופר פרל ופרופ' איתמר רז, נימקה את בחירתה בכך שפרופ' בן נריה הוא "חוקר פורץ דרך בתחום חקר מחלת הסרטן, שגילה מנגנונים להתפתחות הסרטן שהובילו ועדיין מובילים ליצירת תרופות לטיפול במחלה".

הוועדה הדגישה כי מחקריו של בן נריה התפרסמו "בבמות מדעיות ובעיתונות המקצועית הטובה והאיכותית ביותר בעולם" וכי עבודתו המדעית הובילה "לפיתוח תרופות אנטי סרטניות, מנוגדי דלקת ועד מעכבי סרטן". אחת מתגליותיו המשמעותיות הובילה לפיתוח תרופה לטיפול בחולי סרטן דם שנמצאת כיום בשימוש נרחב ברחבי העולם.

אחת מתגליותיו המשמעותיות הובילה לפיתוח תרופה לטיפול בחולי סרטן דם, צילום: iStockphoto

בשיחה עם "ישראל היום", הביע פרופ' בן נריה את התרגשותו מהזכייה: "זה מרגש, בימים אלה הכל מתחבר, אז לפעמים קשה לעכל את זה. ברמה המקצועית אני מאוד שמח, ההכרה הזאת יפה ומרגשת".

בניגוד לזוכי פרס בעבר שסירבו לקבלו על רקע התנהלות הממשלה, פרופ' בן נריה הבהיר את עמדתו: "אני מתכוון לקבל את הפרס, מי שבוחן את הפרס ואותך אלו אנשים מכובדים והפרס עצמו מכובד". עם זאת, הוסיף: "זה מצער שזה קורה בתקופה הזאת ואני לא יודע איך הפרס עצמו ייראה. צריך לכבד את הגוף שהעניק לך אותו והכיר בך. זה לא הוגן כלפי אלה שבחרו אותך".

בתגובה לזכייה נמסר מהאוניברסיטה העברית: האוניברסיטה גאה לברך את פרופ' ינון בן-נריה מהפקולטה לרפואה על זכייתו בפרס ישראל בתחום חקר הרפואה, על פועלו בחקר מחלת הסרטן. בין התרומות של פרופ' בן-נריה לחקר הסרטן נמנים זיהוי הגורם המולקולרי הראשון המסביר את הקשר בין דלקת וסרטן, גילוי דלקת סמויה הנפוצה בתאים סרטניים ומזרזת התפתחות סרטן בנוכחות מוטציות סרטניות, ואפיון גנים המשחקים תפקיד מפתח בסרטן המעי הגס".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר