נתונים חדשים שנחשפו היום (שני) בכנס "חוסן בגובה העיניים" של משרד הבריאות והקואליציה הישראלית לטראומה מעידים על עלייה משמעותית בהיקף הפעילות של מרכזי החוסן בדרום מאז תחילת המלחמה. הנתונים מראים כי מספר הפניות לטיפול ממשיך להיות גבוה גם יותר משנה לאחר ה-7 באוקטובר.
לפי הנתונים שהציגה קרין קביטקה הוברמן, מנהלת מרכזי החוסן בדרום של הקואליציה הישראלית לטראומה, חלה עלייה של 800% במספר המטפלים והמנחים במרכזי החוסן בדרום מאז פרוץ המלחמה. כמו כן, ניתנו מעל 290,000 שעות טיפול ביחידות הקליניות, למעלה מ-8,900 אנשים השתתפו בסדנאות שונות, ומעל 72,000 אנשים לקחו חלק בתהליכי חוסן קהילתי.
הנתונים מלמדים גם כי כ-28% מתושבי עוטף עזה קיבלו טיפול במרכזי החוסן, כאשר סך הכל טופלו עד כה כ-34,083 אנשים. גם בחודשים האחרונים, למרות הזמן שחלף מתחילת המלחמה, עדיין מתקבלות פניות חדשות רבות: באוקטובר 2024 התקבלו 890 פניות חדשות, בנובמבר 770 פניות, ובדצמבר 630 פניות - סה"כ כ-2,020 פניות חדשות ובקשות לטיפול רק ברבעון האחרון.
במרכז החוסן של אשכול בלבד התקבלו 680 פניות במהלך אוקטובר 2024. בנובמבר המספר ירד ל-150 פניות, אך בדצמבר נרשמה עלייה משמעותית עם 520 פניות חדשות, ובסך הכל 1,350 פניות חדשות בשלושת החודשים האחרונים.
קביטקה הוברמן הסבירה את הגורמים לעלייה המתמשכת בפניות: "המלחמה שעדיין לא נגמרה, מציאות של חירום ושגרה מעורבת, התראות ורעשי מלחמה, חזרת מפונים הביתה – מה שיוצר מתח ושינויים רגשיים, איומים שאינם מוחשיים אך קיימים ברקע, וטריגרים נוספים״.
שר הבריאות, אוריאל בוסו, שהשתתף בכנס, ציין כי "מתחילת המלחמה גדלה כמות הפונים למרכזי החוסן פי 4 ופעילות המרכזים זינקה פי 10. מספר המטפלים והמטופלים והשלוחות שהוקמו הם עדות למידת הצורך ולעבודה שנעשית". השר התחייב כי משרד הבריאות ימשיך להשקיע ולפתח את מעני החוסן, והוסיף כי "מחלקות השבים במרכזים הרפואיים לא יסגרו עד שכל 59 החטופים יחזרו הביתה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו