לא בטוח שתצמידו שוב את המכשיר לאוזן: מומחה חושף את הסכנה שבטלפונים הניידים

מעבר לנוחות שהוא מספק לנו, הסלולרי משמש כקרקע פורייה לחיידקים • בין הנזקים הפוטנציאליים: זיהומים במערכת העיכול, בעור וכן דלקות שונות • בכירה באסותא ממליצה לאמץ הרגלים פשוטים כמו ניקוי המסך והאביזרים הנלווים

הסלולרי שלנו מכיל יותר חיידקים ממושב אסלה ממוצע (אילוסטרציה). צילום: pressfoto / Freepik

הטלפון הנייד הפך לאחד המכשירים החיוניים בחיינו, אשר משמש אותנו כמעט לכל דבר: מקריאה ועד לקניות, מעבודה ועד לבילויים. אלא שמעבר לנוחות שהוא מספק לנו, מתברר כי המכשיר גם משמש כקרקע פורייה לחיידקים, לנגיפים וללכלוך. על פי מחקרים, מסתבר כי מסך הטלפון הנייד שלנו עשוי להכיל יותר חיידקים ממושב אסלה ממוצע.

כל מגע מגביר פוטנציאל הדבקה

הטלפון הנייד נמצא איתנו כמעט בכל מקום: במטבח, במשרד, באוטובוס ואפילו בחדר השירותים. במקביל, במהלך היום אנחנו נוגעים במספר עצום של משטחים, שחלקם מזוהמים בחיידקים - ואז אנחנו מעבירים אותם ישירות למסך הטלפון.

ד"ר בלה עזריה, מומחית לרפואת משפחה ובכירה באסותא מרכזים רפואיים, מסבירה: "אנחנו לא תמיד מודעים לזה, אבל הידיים שלנו הן אחת הדרכים המרכזיות שבהן חיידקים עוברים ממקום למקום. כשהן באות במגע עם מסך הטלפון, הן משאירות עליו כמות גדולה של מזהמים״.

עזריה מספר על מחקר שנערך באוניברסיטת אריזונה שבארצות הברית, אשר גילה כי מכשירי הטלפון הניידים יכולים להכיל עד פי עשרה יותר חיידקים ממושבי אסלה. מדובר בכ-25,000 חיידקים לגרם של משטח, כאשר ביניהם ניתן למצוא חיידקים כמו אי-קולי, העלול לגרום לזיהומים במערכת העיכול, וסטפילוקוקוס - שעלול לגרום לזיהומים בעור.

בנוסף, טיפות רוק, זיעה ושאריות מזון שמצטברות על המסך, יוצרות מצע אידיאלי להתרבות של חיידקים ונגיפים. ״במילים אחרות, כל מגע נוסף בטלפון רק מגביר את פוטנציאל ההדבקה״, עזריה מסכמת.

איתנו בכל מקום: בשירותים, בקניות ואפילו בלחימה (אילוסטרציה), צילום: באדיבות Israel Tech Guard

המלצות והרגלים שכדאי לאמץ

החיידקים שמצטברים על גבי הטלפון יכולים להוביל למגוון בעיות בריאותיות. ״מגע ממושך במכשיר מלוכלך ולאחר מכן בפנים, באוזניים או בפה, עשוי לגרום להופעת פצעונים, לגירויים בעור - ואף לדלקות. בנוסף, אם אתם חולקים את המכשיר עם אחרים, אתם מעלים את הסיכון להעברת מחלות נגיפיות כמו שפעת או נגיף הקורונה״, אומרת המומחית.

לכן, ד"ר עזריה ממליצה: "ניקוי יומי של מכשירי הטלפון הניידים הוא הרגל שכדאי לאמץ, ממש כמו שטיפת ידיים״. לדבריה, ניקוי יומי יכול לצמצם משמעותית את כמות החיידקים על המסך, ולשמור על בריאותנו. וכמו בכל הרגל חדש, גם כאן חשוב ליצור שגרה קבועה. ״מומלץ לשלב את ניקוי הטלפון כחלק משגרת היום: לפני השינה, כשאתם מתארגנים למחרת או אחרי יום עבודה״.

לנקות אותו זה לא רק אסתטי - זה עניין בריאותי. טלפון נייד (אילוסטרציה), צילום: GettyImages

מה עוד ניתן לעשות?

״בנוסף למסך, מומלץ גם לנקות את האביזרים הנלווים, כמו כיסוי המכשיר, מטענים ואוזניות״, עזריה אומרת. ״החומרים והכלים הנכונים לניקוי, הם אותם כלים שמשמשים לניקוי הטלפון, אך יש להקפיד על התאמה לחומרים מהם עשויים האביזרים״.

הרגל פשוט כמו ניקוי המסך, יכול לעשות את ההבדל בין מכשיר מלוכלך לבין כלי נקי ובטוח לשימוש יומיומי, בעולם שבו קשה לנו לדמיין את עצמנו בטלפון נייד.

אז בפעם הבאה שאתם לוקחים את הטלפון ליד, זכרו: מסך נקי הוא לא רק עניין אסתטי – אלא גם עניין בריאותי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר