מחקרים חדשים מוכיחים ששוקלוד דווקא בריא לבריאות. בדרך כלל נהוג לחשוב כי צריכת שוקולד עלולה לגרום לנזקים בריאותיים דוגמת סוכרת, השמנה ובעיות בשיניים, אך מחקרים חדשים שנחשפו לאחרונה מצביעים דווקא על מגמה הפוכה, לצריכת שוקולד מבוקרת יש יתרונות רבים.
במחקר חדש של אוניברסיטת קולומביה, שפורסם השבוע בכתב העת "Nutrition and Metabolic Insights", נמצא כי חומרים נוגדי חמצון שנמצאים בשוקולד מריר הצליחו לשפר את זיכרונם של אנשים בגילאים מתקדמים, שכבר הידרדר. מחקר זה ממשיך ומאשרר מחקרי עבר שהראו כי שוקולד מאריך חיים, מסייע למחלות עורקים, ואיך לא - משפר את מצב הרוח.
תוצאות המחקר הראו כי בקרב אנשים ששתו תערובת קקאו המכילה רמות גבוהות של פלאבנולים, תרכובות אורגניות נוגדות חמצון, השתפר הזיכרון בשלושת חודשי הניסוי ב־25%, זאת לעומת אנשים ששתו תרכובות שאינן עשירות בפלאבנולים. הזיכרון של אנשים ששתו את התרכובת העשירה בנוגדי החמצון תפקד כמו זיכרון של אנשים הצעירים מהם בשני עשורים עד שלושה עשורים.
בחמישה מחקרים נוספים, שנערכו במכללת אוקספורד, נצפה כי לצריכת כמות גדולה של שוקולד יש השפעה על סיכון מופחת למחלות לב וכלי דם. לפיהם, צריכת רמות גבוהות של שוקולד מביאה להפחתת הסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם בשיעור של 37%, והפחתה של 29% בסיכון ללקות בשבץ מוחי.
החוקרים ציינו כי יש להתייחס לממצאים בזהירות, בייחוד משום שהשוקולד המסחרי הנמכר כיום עשיר בקלוריות - כ־500 קלוריות ל־100 גרם - וכי אכילת כמויות גדולות של שוקולד מביאה לעלייה במשקל, ועמה להגברת הסיכון לסוכרת ולמחלות לב.
בחול המועד סוכות יתקיים בנוף הגליל פסטיבל השוקולד החמישי עם מייצגי ענק, סדנאות, הצגות, מופעים, טעימות שוקולד והכל בחינם.
ראש עיריית נוף הגליל, רונן פלוט, מסר: ״הבאנו לנוף הגליל את שלוש היצרניות הגדולות בעולם של השוקולד: שטראוס, כרמית ואפיפית. כעת לאחר שנתיים של קורונה נחגוג את פסטיבל השוקולד של ישראל גדול יותר, מרגש יותר ומתוק יותר״..
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו