הכנות לניתוח שאיבת שומן, (אילוסטרציה) | צילום: GettyImages

תלונה: "ד"ר בדראן נתן כדורים ממקור לא ידוע"

אחרי החשיפה ב"ישראל היום": הרופא שביצע שאיבת שומן ללא היתר, סיפק כמוסות שאינן רשומות כמאושרות בארץ • פרקליטיו: "מרשנו פועל כחוק"

בהמשך לחשיפת "ישראל היום" על שאיבת שומן שביצע בנשים מבלי שהתמחה בכך, למשרד הבריאות דווח לאחרונה על חשד כי ד"ר אחמד בדראן היה מעורב גם באספקת גלולות שאינן רשומות כמאושרות לשימוש בישראל.

רופא (שמו שמור במערכת) באחד מבתי החולים בצפון הארץ סיפר ל"ישראל היום" כי אחותו טופלה על ידי ד"ר בדראן בכדורים "לכיווץ הקיבה", שגרמו לה תופעות לוואי קשות. "לפני כשנה אחותי פנתה ללא ידיעתי לד"ר בדראן, בעקבות פרסום בפייסבוק על פעולה שהוא מכנה 'כיווץ הקיבה' לשם ירידה במשקל. היא ביקרה במרפאה שהיתה לו אז בישראל, לא קיבלה כל הסבר באיזו פרוצדורה מדובר אך החליטה לבצע אותה ושילמה 10 אלף שקלים.

"כשנחשפתי למה שקרה התפעלתי, כי כמומחה לרפואה פנימית לא הכרתי טיפול בזריקה שמכווץ את הקיבה. כעבור מספר שעות היא החלה לסבול מבחילות ומהקאות, ולא אכלה במשך ימים, ואכן ירדה במשקל. בשיחה טלפונית, כאשר גם אחותי על הקו, ביקשתי שיאמר לנו איזה חומר הוא הזריק לה, והוא סירב בתוקף".

בהמשך בדק הרופא חפיסת גלולות שקיבלה אחותו, אשר הגיעה ללא כל תווית או מידע, אבל על הכדורים היתה מוטבעת המילה slimmty ועלה חשד שמדובר בכדור המיוצר בסעודיה ונמכר שם ככדור הרזיה, ולא מאושר לשימוש בישראל. "למזלנו, היא יצאה ללא נזק כי הנחיתי אותה להפסיק לקחת את הכדורים", אמר.

קופסת הכמוסות החשודה,

חשד לרשלנות

כפי שפרסמנו ב"ישראל היום", משרד הבריאות חוקר דיווחים מבתי חולים על סיבוכים בניתוחי שאיבת שומן, שגרמו לאשפוזן של שבע נשים. אחת מהן, בת 43, עדיין מאושפזת במצב קשה בהדסה עין כרם. למרות שורת הדיווחים מאז חודש ספטמבר, ד"ר בדראן ממשיך לגייס מטופלות חדשות.

משרד הבריאות אמנם סגר את אחת ממרפאותיו בנוף הגליל אך לפי פרסום השבוע בעמוד האינסטגרם שלו, ד"ר בדראן ממשיך להזמין את מטופלותיו, מהמגזר הערבי, לפגישה איתו בסניפים בבענה, בדיר אל אסד ובנוף הגליל - ולטפל בהן ברמאללה.

"תוצאות מיידיות!". דף האינסטגרם של ד"ר בדראן, צילום: דף האינסטגרם של ד"ר בדראן

 

לפי נוהלי משרד הבריאות, רק רופא מומחה בכירורגיה, פלסטיקאי, כירורג כללי או רופא עור רשאים לבצע פעולות של שאיבת שומן. ד"ר בדראן הוא רופא כללי שאינו מומחה בתחום, ולצד העבירה המשמעתית מהצטברות התלונות עלה גם חשד לרשלנות.

במשרד הבריאות מנהלים נגדו הליך בירור במסגרת דין משמעתי בפרשה, ובשבוע שעבר נערכה פגישה בת שעות ארוכות עם הרופא ועורכת דינו, אך במשרד מודים כי הם לא יכולים לפעול משום שהניתוחים מבוצעים ברמאללה.

עוה"ד תמי אולמן ונאדר דיב מסרו בשמו של ד"ר בדראן כי הוא "אינו מכיר את פרטי האירוע ואינו יודע במי המדובר, שעה שעסקינן בתלונה אנונימית. מרשנו משתמש אך ורק בתרופות מוכרות על פי דיני ישראל, והטענה בדבר תרופות שמקורן בסעודיה מוכחשת ומשוללת כל יסוד. מרשנו שומר לעצמו את כל הזכויות החוקיות לפנות לערכאות משפטיות ולנקוט בכל האמצעים החוקיים בגין דברי בלע ופרסומים פוגעניים שאין בינם לבין האמת ולא כלום".

ממשרד הבריאות נמסר: "כידוע, משרד הבריאות מטפל בעניינו של ד"ר בדראן".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...