מלחמה גם ביציעים. הקלאסיקו מגיע | צילום: איי.פי

ריאל מול ברצלונה: קרב מוחות וחלוצים

הקלאסיקו כהרגלו מפגיש את שתי הטוענות לכתר בליגה הספרדית • אחרי התבוסה הביתית בעונה שעברה - הבלאנקוס ינסו להוכיח לקהל הביתי שזו היתה מעידה חד פעמית • מהצד השני, צ'אבי ינסה להראות שהמעמד לא גדול עליו • וגם: על לבנדובסקי ובנזמה

כפי שלרוב קורה, הקלאסיקו בין ריאל מדריד וברצלונה יפגיש היום (ראשון), את שתי הפייבוריטיות הגדולות לאליפות ב'לה ליגה’, שהן גם שתיים מהקבוצות היקרות ביותר בעולם. אם מישהו רוצה לרכוש את 22 השחקנים שכנראה יהיו בהרכב, הוא יצטרך לשלם כמעט מיליארד יורו.

בארסה מגיעה למגרש של אלופת אירופה עם פיצול אישיות. מחד גיסא, סיפוק על המקום הראשון אחרי שבעה ניצחונות ותיקו אחד ומאידך גיסא, דיכאון עצום כי היא כמעט מודחת בצ'מפיונס. מולה, ריאל מדריד עם רשת הביטחון הפסיכולוגית שמעניקה ההרגשה שהיא מנצחת במשחקים הגדולים והרצון להצית שריפה עוד יותר גדולה אצל היריבה ולנקום על התבוסה הביתית (4:0) אשתקד.

1. מלחמת חלוצים. בנזמה מול לבנדובסקי. אולי הקרב הכי קרוב למה שהתרגלנו לראות עם לאו מסי וכריסטיאנו רונאלדו. שניהם בני 34, 1.80 מטר ושוקלים 81 ק"ג. אה, ושניהם חלוצים מהטובים בעולם.

מסי מול רונאלדו. קלאסיקו של פעם, צילום: איי.פי

לבנדובסקי יתמודד בפעם התשיעית מול ריאל אחרי שהבקיע שישה שערים, מתוכם ארבעה במשחק אחד, אבל לראשונה יחוש מה זה קלאסיקו ואיבה בין שני המועדונים. הוא הבקיע 14 שערים ב-12 משחקים העונה והפך לשחקן החשוב ביותר של בארסה. אולי חשוב מדי, כי הקטאלונים תלויים בו יתר על המידה.

אם הפולני הוא 9 שחי מהשערים, בנזמה הוא החלוץ האולטימטיבי שגם מבקיע וגם מייצר הזדמנויות לחבריו. אוהדי ריאל מקווים לראות את בנזמה של אשתקד, אז שבר את שיאו כשהבקיע 32 שערים בליגה ו-15 שערים בצ'מפיונס.

העונה בגלל הפציעות הוא שיחק רק 9 משחקים, וכבש 4 פעמים. אין דרך טובה יותר לחגוג את כדור הזהב שיקבל מחר, מאשר לחגוג ניצחון בקלאסיקו בברנבאו. בניגוד ללבנדובסקי, הצרפתי כבר שיחק 31 קלאסיקוס ויש לו רזומה של 11 שערים ו-10 בישולים.

ואם יש חלוץ שיכול לדבר בסמכותיות על השניים האלו זהו רונאלדו הברזילאי. אחד החלוצים הכי טובים בהיסטוריה ששיחק בשני המועדונים אמר: “אני מעז לומר שהשחקן הכי חשוב במשחק יהיה בנזמה. אני חושב שלריאל יש יתרון כי היא משחקת בבית, אך שתי הקבוצות משחקות כדורגל מאוד טוב".

רונאלדו הברזילאי. מי אם לא הוא, צילום: רויטרס

2. מה יהיה עם ההגנות? החזרה של קונדה היא החדשה הכי טובה עבור בארסה. אף שצ'אבי היה נותן את הכליה שלו והנשיא לפורטה אולי עוד מנוף כלכלי, כדי שהיה יכול לחזור עוד ברביעי כדי למנוע את ההופעה האיומה של ג'רארד פיקה מול אינטר. הבלם הוותיק יודע שהמאמן לא רוצה אותו מבחינה מקצועית והבעלים מת לשחרר אותו, פשוט כי הוא משלם לו כ-40 מיליון יורו ברוטו בשנה. בלי אראוחו שעדיין פצוע, השאלה היא האם אריק גרסיה או מרקוס אלונסו ישחקו.

פיקה. כולם רוצים להיפטר ממנו, צילום: איי.אף.פי

בריאל, אף שספגה יותר שערים בליגה מברצלונה (שבעה מול אחד), יש יותר ביטחון בהגנה למרות שתחסר במשחק את השוער הכי טוב בעולם. האוקראיני לונין שיחק בארבעת המשחקים האחרונים ולמרות שלא היה רע, הוא לא מגיע לרמה של הבלגי. בעצם, איש לא מגי,  ואולי הכי קרוב בספרד הוא מארק טר שטגן שהשנה חזר לעצמו.

3. קרב מוחות. עם אחוז ניצחונות נמוך מאוד של 57 אחוזים, צ'אבי מקבל לראשונה ביקורת לאחר התוצאות הגרועות בליגת האלופות. בשנה שעברה, האוהדים קיבלו בהכנעה את ההדחה כי הקבוצה הייתה חלשה, אבל אחרי השקעה של 150 מיליון יורו בקיץ האחרון – העונה יש פחות הבנה.

צ'אבי. גדול עליו?, צילום: אי.פי.איי

אף שלפורטה נתן ביטוי לתמיכתו הבלתי מסויגת במאמן הצעיר, אם בארסה לא תצליח לזכות באליפות בספרד ולא יקרו נסים בצ'מפיונס שקשורים לאינטר, בהנהלה ישאלו האם אגדת הכדורגל הקטאלנית מסוגל להיות גם אגדת מאמן. “אני מבין את הספקות, אני יודע איפה אני נמצא. גם אני עצוב על מה שקרה באירופה אבל אני אופטימי מאוד. ביום שלא אאמין שאני יכול לתת פתרון, אעזוב. עכשיו אני בסדר".

מן הצד השני, קרלו אנצ'לוטי מציע יותר שקט ושלווה. לא רק בגלל סגנונו, אלא גם כמובן אחרי עונה מדהימה שבה הביא את ריאל אליפות להניף את הגביע האלופות הכי מטורף בהיסטוריה המפוארת של הבלאנקוס.

אנצ'לוטי. כמה קלאס, צילום: איי.אף.פי

“כמו כל קלאסיקו זה מפגש מיוחד, ואנחנו מתכוננים אליו כמו כל המשחקים האחרים. זה נכון שהם מתחילים חזק במחצית הראשונה ואנחנו בשנייה, אבל אני לא יודע אם זה גורם שישפיע מאוד. לא אמציא שום דבר. בעונה שעברה ניסיתי להמציא משהו - ונתנו לי בראש", אמר אנצ'לוטי על המשחק שהפך לשמחה היחידה של בארסה בשנים האחרונות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...