תהיתם מה קורה כשמוציאים חבורת שפים מדהימה במיוחד לשיטוט קולינרי ברחבי ברצלונה? ובכן, קורים דברים טעימים במיוחד. במשך ימים עמוסי כל טוב נגסו השפים - מיכאל גרטופסקי מ"וניה ביסטרו", מוטי טיטמן מ"מלגו ומלבר", הלל תווקולי מ"אנימר" ויחי זינו מ"פסקדו" - בכל ביס ראוי וטעים בעיר שהישראלים כל כך אוהבים לאהוב. את הטיול הנחשק ליוותה לגימה אינסופית מהבירה הרשמית של ברצלונה, אסטרייה דאם.
עם שובה ארצה, התכנסה הרביעייה הכישרונית לכדי עשייה מקומית, כל אחד במסעדתו. את ההשראה ששאבו הביאו אלינו, וכך נפתח שבוע ״הכוכבים של אסטרייה״.
לכבוד המאורע המשמח, החלטתי לשים פעמיי אל העיר אשדוד. כבר הרבה זמן אנחנו יודעים כי אחת המסעדות הטובות והמדוברות בארץ שוכנת לה אל מול רצועת החוף האשדודית - "פסקדו" של יחי זינו, כמובן.
צהרי יום חולין והמסעדה הומה אדם, יחי זינו במטבח ועימו האנרגיות המתפרצות והטובות שלו. הוא מבשל את האוכל שלו בחיוך, וזה ניכר בטעם.
בהשראת הבירה ומסע הגיבוש בברצלונה, הוא הופך את המסעדה שלו לטאפאס-בר לערב אחד בלבד. מנות דגים קטנות ונפלאות יוצאות בצלוחיות אל השולחן, ולצידן מבליחים פלפלי פדרון מטוגנים ונאמנים למקור, וגם ארטישוקים דקיקים ופריכים שיחי אוהב לטגן.
יחי, שקושר את טעמה הקליל והמרווה של הבירה הספרדית, מצליח לתת לשורשיה את הבמה מבלי לזנוח ולו לרגע את שורשיו האשדודיים. כל אחד מהשפים יארח ערב מיוחד וחד-פעמי אצלו במסעדה, עם תפריט שנבנה בהשראת הסצנה הקולינרית של ברצלונה, ובליווי בקבוק אסטרייה דאם לסועד.
הארוחות יתקיימו בתאריכים 22-17 בינואר, כאשר אמש (שני) נפתח שבוע "הכוכבים של אסטרייה" עם השף הלל תווקולי, שהגיש במסעדת "אנימאר" שבתל אביב ארוחת טעימות בהשראת השווקים של ברצלונה "La Boqueria". היום יהיה זה מוטי טיטמן, שיגיש ארוחה באווירת "Spanish Extravaganza" מהמטבח הספרדי המלהיב, במסעדת "מלגו ומלבר".
ב-19.1 יגיש השף מיכאל גרטופסקי ארוחה בהשראת ספרד המסורתית עם קריצה עכשווית "Viva Espania" במסעדת "וניה ביסטרו" שבחיפה. ולסיום השבוע המרהיב, ב-22.1, השף יחי זינו יגיש ב"פסקדו" חגיגת דגים ספרדית.
כרטיסים כאן