סיור קולינרי בעיר שיש בה הכל - ואתם אפילו לא ידעתם

שעה ורבע נסיעה דרומה מתל אביב - תמצאו את אחת השווארמיות הכי טעימות בישראל וקונדיטוריה שמכל הארץ עולים אליה לרגל - וזה רק על קצה המזלג, תרתי משמע • יצאנו ליום אכילה שלם בנתיבות וחזרנו שבעים, מרוצים ועם חמישה קילו יותר • צפו

צילום: יניב זוהר

בשנים האחרונות התמלאה ארצנו היפה בתופעה מבורכת - סיורים קולינריים בערים, שאיך נגיד, לא היו במיינסטרים או היעד המועדף הראשון על המטיילים הרעבים. אנחנו לא מדברים כמובן על מקומות כמו ירושלים, עכו או יפו, בהן סיורים קולינריים הפכו לשגרה יומיומית, אלא על ערים כמו גדרה, אשדוד ובמקרה שלנו - נתיבות, שסיורים קולינריים בהן הופכים לאטרקציה פופולרית יותר ויותר.

מדור האוכל של "ישראל היום" באינסטגרם

כן כן, חברים וחברות, הגיע הזמן לשים בצד כל סטיגמה בנאלית, מצחיקה או פחות, ששמעתם על ערי הפריפריה והדרום לטובת סיור טעים במיוחד בעיר שהחליטה לקחת את עצמה בידיים ועושה הכל על מנת לשווק את בתי העסק שלה, לגמרי בצדק.

עינב לוי, סיורי קולינריה בנתיבות, באדיבות המצולמת

מי שעומדת מאחורי מיזמי הסיורים בעיר ומעבירה אותם היא עינב לוי, ילידת המקום, במאית, יוצרת ואקטיביסטית חברתית בעלת אהבה רבה לעיר בה גדלה ומתגוררת עד היום. לוי הובילה אותי בין ארבעה מקומות בסגנונות שונים, כל אחד טעים ומשמין יותר מקודמו, דבר מבורך מן הסתם.

ניחוחות חיים, צילום: עינב לוי | i love netivot

הסיור נפתח ב"ניחוחות חיים", קונדיטוריה שנחשבת לאחת הטובות בישראל שהוקמה בשכונה צדדית בעיר (ובזכותה נפתחו בסמוך עוד עסקים רבים). פריז היא מוטיב חוזר בעוד מקומות בעיר הזאת, יש אפילו מתחם על שמה, אבל חיים דימרי, הבעלים והקונדיטור המוכשר, פשוט יצר בקונדיטוריה הקטנה והצדדית שלו קינוחים מיוחדים שיגמרו לכם להתחיל לדבר צרפתית גם אם לא למדתם מעולם.

באשר פרומז'רי, נתיבות, צילום: עינב לוי | i love netivot

התחנה השניה שלנו הייתה "מתחם פריז" (אמרתי לכם). בסמוך לפסל העצום של מגדל אייפל שנמצא באמצע מרכז קניות בעיר נפתח סניף קטן אך מרשים ביופיו של "באשר פרומז'רי", שם טעמנו גבינות בוטיק איכותיות וכריכי דגים שקשה למצוא באזור.

הפריקסה של זיגדון, נתיבות, צילום: עינב לוי | i love netivot

התחנה השלישית בארוחה ההפוכה שלנו (מתחילים מקינוח ומסיימים בבשרים) הייתה הפריקסה של זיגדון, אחד המקומות הוותיקים בעיר, בה בשארית כוחותינו אכלנו פריקסה מטוגן כהלכה, כמו פעם. את הסיור סיימנו, רגע לפני שנרדמתי על ספסל מרוב שובע, בעוד תחנת חובה -השווארמה שנחשבת לאחת הטובות בישראל ושיחה עם בעליה.

פיקניק באגם נתיבות, עם שווארמה, צילום: עינב לוי | i love netivot

אגב, לוי עורכת בעיר סיורים נוספים, לא רק קולינריים, אלא גם כאלה המשלבים את קברי הצדיקים בעיר, את הפארק החדש והמרשים שנבנה בעיר, ועוד שלל אטרקציות, ותתפלאו, יש כאלה בשפע.

לפרטים נוספים וקביעת סיורים - באתר, באינסטגרם או בטלפון 054-6614436

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר