בשנים האחרונות התמלאה ארצנו היפה בתופעה מבורכת - סיורים קולינריים בערים, שאיך נגיד, לא היו במיינסטרים או היעד המועדף הראשון על המטיילים הרעבים. אנחנו לא מדברים כמובן על מקומות כמו ירושלים, עכו או יפו, בהן סיורים קולינריים הפכו לשגרה יומיומית, אלא על ערים כמו גדרה, אשדוד ובמקרה שלנו - נתיבות, שסיורים קולינריים בהן הופכים לאטרקציה פופולרית יותר ויותר.
מדור האוכל של "ישראל היום" באינסטגרם
כן כן, חברים וחברות, הגיע הזמן לשים בצד כל סטיגמה בנאלית, מצחיקה או פחות, ששמעתם על ערי הפריפריה והדרום לטובת סיור טעים במיוחד בעיר שהחליטה לקחת את עצמה בידיים ועושה הכל על מנת לשווק את בתי העסק שלה, לגמרי בצדק.
מי שעומדת מאחורי מיזמי הסיורים בעיר ומעבירה אותם היא עינב לוי, ילידת המקום, במאית, יוצרת ואקטיביסטית חברתית בעלת אהבה רבה לעיר בה גדלה ומתגוררת עד היום. לוי הובילה אותי בין ארבעה מקומות בסגנונות שונים, כל אחד טעים ומשמין יותר מקודמו, דבר מבורך מן הסתם.
הסיור נפתח ב"ניחוחות חיים", קונדיטוריה שנחשבת לאחת הטובות בישראל שהוקמה בשכונה צדדית בעיר (ובזכותה נפתחו בסמוך עוד עסקים רבים). פריז היא מוטיב חוזר בעוד מקומות בעיר הזאת, יש אפילו מתחם על שמה, אבל חיים דימרי, הבעלים והקונדיטור המוכשר, פשוט יצר בקונדיטוריה הקטנה והצדדית שלו קינוחים מיוחדים שיגמרו לכם להתחיל לדבר צרפתית גם אם לא למדתם מעולם.
התחנה השניה שלנו הייתה "מתחם פריז" (אמרתי לכם). בסמוך לפסל העצום של מגדל אייפל שנמצא באמצע מרכז קניות בעיר נפתח סניף קטן אך מרשים ביופיו של "באשר פרומז'רי", שם טעמנו גבינות בוטיק איכותיות וכריכי דגים שקשה למצוא באזור.
התחנה השלישית בארוחה ההפוכה שלנו (מתחילים מקינוח ומסיימים בבשרים) הייתה הפריקסה של זיגדון, אחד המקומות הוותיקים בעיר, בה בשארית כוחותינו אכלנו פריקסה מטוגן כהלכה, כמו פעם. את הסיור סיימנו, רגע לפני שנרדמתי על ספסל מרוב שובע, בעוד תחנת חובה -השווארמה שנחשבת לאחת הטובות בישראל ושיחה עם בעליה.
אגב, לוי עורכת בעיר סיורים נוספים, לא רק קולינריים, אלא גם כאלה המשלבים את קברי הצדיקים בעיר, את הפארק החדש והמרשים שנבנה בעיר, ועוד שלל אטרקציות, ותתפלאו, יש כאלה בשפע.
לפרטים נוספים וקביעת סיורים - באתר, באינסטגרם או בטלפון 054-6614436
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו