שניצל טבעוני // צילום: קרן אן גיימן // שניצל טבעוני

ארוחה טבעונית מושלמת לראש השנה

לבד, בזוג או במשפחה • שפים טבעוניים מגישים לכם ארבעה מתכונים מפתים במיוחד בזמן הכנה קצר

שניצל טבעוני קרן אן גיימן

מצרכים:

600 גרם טופו קשה

32 כוס רוטב סויה

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

- חותכים את הטופו לפרוסות דקות ומשרים ברוטב הסויה למשך כשעתיים

- בקערה מערבבים שיבולת שועל ותבלינים

- מדליקים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות

-  טובלים כל פרוסת טופו בבלילה ולאחריה בשיבולת השועל (יש לוודא כי הכל מכוסה היטב)

- מסדרים את השניצל על תבנית ומעליה נייר אפייה, מזלפים מעט שמן זית מעל לשניצלים ואופים למשל כ 20 דקות עד להשחמה

בתאבון.

ליצירת קשר עם קרן אן גיימן לחצו כאן

סלט חצילים אפויים ברוטב תאנים שף נריה קלנטרוב

המתכון של נריה קלנטרוב // צילום: בר כהן
המתכון של נריה קלנטרוב // צילום: בר כהן

זמן הכנה 35 דק מתאים ל3 עד 4 אנשים  

מצרכים:

2 חצילים בינוניים

40 מ"לל שמן זית (5כפות)

1 שיני שום

10 גרם גי'ינג'ר

65 מייל רוטב סויה ( ללא גלוטן)

1 כף שומשום קלוי

1 כף בצל ירוק ( רק הירוק של הבצל)

1 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 200 מעלות . בינתיים מקלפים את החציל בצורת זברה  ומורידים את העוקץ. פורסים בצורת אצבע ( 1 ס"מ עובי כ 7 ס מ אורך) בתבנית אפייה מניחים נייר אפייה , מורחים שמן עם המברשת ,מניחים את החצילים, מורחים שמן על החצילים. מפזרים פלפל שחור ואופים כ 20 עד 25 דקות . מצננים.

2 הכנת הרוטב.

במעבד מזון טוחנים ג'ינג'ר , שום ריבת תאנים וסויה למרקם חלק . מעבירים את החצילים לכלי הגשה מזלפים את הרוטב  מעל מפזרים שומשום קלוי ובצל ירוק. בתאבון.

ליצירת קשר עם השף נריה קלנטרוב: 0534305190

ריזוטו דלורית בקרם סלרי

מצרכים ל 2 מנות:

דלורית אחת שלמה בגודל בינוני

לריזוטו: 

כוס אורז מלא עגול 

3-4 עלי כפיר ליים

חצי כפית זרעי חרדל שלמים

2 כוסות קרם קוקוס

2 כוסות מים

לקרם סלרי

3 ראשי סלרי 

כוס קשיו - מושרה במים קרים לפחות שעתיים

כוס חלב שקדים 

כף שמרי בירה 

3 עלי רוזמרין 

הוראות הכנה: 

מחממים תנור לחום גבוה מאוד (250 מעלות) 

צולים את הדלורית בשלמותה כשעה עד שהיא משחירה לחלוטין. (אל דאגה, היא מתוקה ורכה מבפנים) 

מכינים את הריזוטו-

מעבירים את כל מרכיבי הריזוטו לסיר ומביאים לרתיחה על אש נמוכה. 

מבשלים 20 דקות עם סיר מכוסה 

לאחר כ 20 דקות אמורים להשאר מעט נוזלים בין גרגרי האורז. 

ממשיכים לבשל את האורז עוד 10 דקות תוך כדי ערבוב בלתי פוסק עד שכל הנוזלים נספגים באורז. 

ממליחים. 

המרקם שאמור להתקבל הוא מעט דייסתי.



לקרם סלרי -

מקלפים את ראשי הסלרי, חותכים לקוביות גדולות 

מסננים את הקשיו מנוזלי ההשריה 

מוסיפים את שאר רכיבים הקרם לסיר ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך הסלרי

מעבירים למעבד מזון ממליחים וטוחנים היטב, עד שמתקבל קרם אחיד, חלק וריחני.

מרכיבים את המנה -

חותכים בזהירות את הדלורית לחצי ומנקים אותה מזרעים 

מניחים במרכז הדלורית מחצית מקרם הסלרי, מעל הקרם הריזוטו. 

אפשר לקשט את המנה במחית כמהין, סלט קטן של עלים ירוקים ומעל מעט שבבי שוקולד מריר.

שף עומר טל הוא שף והבעלים של קייטרינג איילה- קייטרינג שף המבוסס על הצומח ושל מזנון ׳מפגש הגיבורים׳ המציע אוכל ביתי עם טאץ׳ של שף בתל גיבורים.

03-505-8818

ריזוטו על דלעת // צילום: יעלי יצחקי
ריזוטו על דלעת // צילום: יעלי יצחקי

בלינצ'ס תפוח ב"דבש" טבעוני לראש השנה

מצרכים

• 1  כוס חלב סויה

• 1  כף סוכר חום (או רגיל)

• 1 שקית סוכר וניל

• 3/4  כוס מים

• 2 כפות שמן

• 1.5 כוסות קמח לבן

• כפית אבקת אפייה

• קורט מלח

• אבקת סוכר לקישוט

 למילוי

• 5 תפוחים (עדיף מסוג גרנד סמיט)

• 1/3 כוס סוכר חום

• 1 חבילת "חמאה" טבעונית של "מעדני הטבע"

• 1 גבינת תפוח ב"דבש" של "מעדני הטבע"

• חופן אגוזי מלך / פקאן קצוצים

• כפית קינמון (אופציונאלי)

מה עושים?

1. מגלענים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות

2. מקפיצים את התפוחים על מחבת נון סטיק ביחד עם הסוכר, החמאה והקינמון עד שהתפוחים מתרככים.

3. מעבירים את תערובת התפוחים לקערה ומערבבים יחד עם הגבינה והאגוזים.

4. מכינים את הבלינצ'ס: מערבבים את כל שאר המצרכים פרט לאבקת הסוכר בקערה לתערובת אחידה ונטולת גושים.

5. על מחבת נון סטיק משומנת וחמה יוצקים מצקת מהבלילה ומשחקים עם המחבת עד שמקבלים עיגול בלינצ'ס אחיד ויפה, מטגנים כ 2 דק' עד שנוצרות בועות ועלה הבלינצ'ס מוכן בצד התחתון, הופכים ומטגנים עוד כדקה את הצד השני עד שמתקבל צבע זהוב ויפה. מוציאים את הבלינצ'ס המוכן לצלחת וממשיכים ככה עם כל הבלילה.

6. להרכבת המנה, פורסים עלה בלינצ'ס, מניחים כף וחצי של המילוי בחלק התחתון של העלה ומקפלים את העלה כך שיכסה את המילוי, מקפלים את צידי העלה פנימה (כמו מעטפה) וממשיכים לגלגל את הבלינצ'ס מלמעלה למטה לצורת אגרול.

7. לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר



מעדני הטבע היא מעדניה טבעונית ברכישה אונליין בבעלות חן זבולון. המעדניה מציעה ומייצרת גבינות טבעוניות משלל סוגים, בבישול מסורתי מחומרי גלם טבעיים.

ניתן לרכוש דרך האתר https://www.maadaney.shop/

או בטלפון 054-6333210 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...