אחת ממנות בתי הקפה הידועות בצרפת היא הקרוק מסייה, מנת דגל מהרפרטואר הצרפתי הנותנת משמעות עשירה לטוסט גבינה. קרוק מאדאם, אותו מסייה רק בתוספת ביצת עין מעל – זאת כבר פסגת תענוגות שיכולה בקלי קלות להפוך לארוחת ערב מהירת הכנה. בחרתי שילוב נצחי שבין גבינות טובות, בצל מטוגן ופלפל שחור למכביר. החלמון הצהוב שייפתח מעל כל זה יעניק מעטפת של רוטב קטיפתי לביס הנפלא הזה.
קרוק מאדאם עם בצל מטוגן
רשימת חומרים ל-4 מנות:
לטוסט:
- 8 פרוסות לחם קסטן או חלה
- 4 כפות גבינת שמנת
- 2 כוסות גבינה מגוררת (מוצרלה, קשקבל, צ׳דר, צהובה, פרמזן – מה שיש)
- 2 כפיות פלפל שחור גרוס
- 1/4 כוס שמן זית
- 25 גרם חמאה
לטופינגס:
- 3 בצלים קלופים וחתוכים לרצועות
- 4 כפות שמן זית לטיגון
- 4 ביצים
- 25 גרם חמאה
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- בצל ירוק קצוץ (אפשר גם פטרוזיליה ואפילו עלי תרד דקים)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הכריכים: מורחים גבינת שמנת על 4 פרוסות לחם, מעל מפזרים תערובת גבינות מגורדות, מתבלים בפלפל שחור בנדיבות.
- סוגרים לכריך עם ארבע הפרוסות הנותרות, מועכים מעט ובעדינות.
- במחבת גדולה מחממים שמן זית וחמאה, מזהיבים את הכריכים משני הצדדים.
- מעבירים לתנור להמשך קלייה (על מנת שהגבינות יימסו).
- בינתיים, באותה המחבת, מחממים שמן זית ומטגנים את רצועות הבצל עד להשחמה, מתבלים במלח ופלפל. שמים בקערה בצד.
- באותה המחבת מחממים חמאה ומטגנים ארבע ביצי עין, מתבלים במלח ופלפל.
- מוציאים את הטוסטים מהתנור, מסדרים על צלחות הגשה.
- מעל כל טוסט עורמים בצל מטוגן ומעליו מניחים בזהירות ביצת עין.
- מפזרים בצל ירוק ומגישים מיד.