בתוך מערבולת החיים הסוחפת אני נבלעת לעיתים. מניחה לגוף ולנפש להיסחף, לאבד שליטה ולשכוח משיגרת יומם, על חובותיה הרבים. הכביסה נערמת, צעצועים תועים זרוקים בכל פינה, כלים של יום אתמול נשארים בכיור ליותר מדקה־שתיים. אלה ימים של ביצה, פרוסת לחם, גבינה וירקות חתוכים. ואני אוהבת את הפירצה הזאת, שמאפשרת לי לרגע להסיר את הסינר ועימו את חובת הבישול. אך כשיום רודף יום ומקושקשת, ביצת עין וחביתה כבר הוגשו אל השולחן ברצף לא אחראי, אני מתעשתת.
בהינף זרועות, במאמץ עילאי ובתעצומות נפש אני נחלצת מן הביצה הטובענית לפחות לכדי ציפה. מסדרת עם הילדים את מרחבי הבית אשר הפכו למגרש משחקים אחד גדול, מקרצפת כלים זנוחים ומכבסת עד בלי די. ואז בכוחות מחודשים אני מתייצבת במטבח, מחפשת נחמה בין הסירים.
תבשילי עוף ואורז יש בשפע, והם מרגיעים אותי, מחממים את הבטן, משביעים את הרעב ומעניקים תחושה של בית. בית מנחם ומכרבל. באצבעותיי שהתעוררו לחדוות היצירה אני ממלאה עוף באורז ובפירות יבשים. מעמידה סיר אחד גדול וכבד, ובו שלל ירקות זהובים, נתחי עוף שחומים ואורז, ומבשלת מקלובה מפוארת. סיר נוסף ספון בתנור למשך שעות ארוכות, ובו שוקי עוף, פתיתים דמויי אורז ורצועות ארוכות של גזר מתקתק.
מקלובה
החומרים (ל־4 מנות):
• 1 ק"ג כרעי עוף מנוסרים לחתיכות קטנות (לבקש מהקצב)
• 2 כוסות אורז
• 1 חציל חתוך לפרוסות
• 2 גזרים חתוכים למקלות
• 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
• 2 בצלים מקולפים וחתוכים לרצועות
• 3 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לפרוסות
• 1 כרובית קטנה מופרדת לפרחים
• 1/2 כוס שמן זית
• קמצוץ כורכום
• קמצוץ פלפל אנגלי
• קמצוץ אגוז מוסקט
• 1 כפית פפריקה
• 1 כפית פפריקה מעושנת
• מלח לפי הטעם
• פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
שוטפים את האורז במים קרים.
בסיר גדול מחממים 1/4 כוס שמן זית ומזהיבים את הירקות בזה אחר זה, בכל פעם ירק אחר, עד שהם מתרככים ומשחימים. מוציאים ירק־ירק ושומרים בצד.
מוסיפים לסיר 1/4 כוס שמן זית ומשחימים היטב את נתחי העוף, ותוך כדי מתבלים במלח, בפלפל שחור ובכפית מתערובת התבלינים (פפריקה, כורכום, פלפל אנגלי, מוסקט). מוציאים ושומרים בצד.
מסדרים בסיר בשיכבה הראשונה את נתחי העוף, מעל מניחים את הירקות המוזהבים ומעל את האורז.
מתבלים כוס מים במלח, בפלפל שחור גרוס ובכל התבלינים שנותרו ויוצקים מעל. ממשיכים ויוצקים מים עד שיגיעו לגובה האורז.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה במכסה במשך כשעה. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לפחות למשך 10 דקות.
מסירים את המכסה, מצמידים לפתח הסיר את צלחת ההגשה והופכים בזהירות.
עוף ממולא
החומרים (ל־5 מנות):
• 10 שוקיים מפורקות מהעצם (לבקש מהקצב)
• 1/2 1 כוסות אורז מבושל
• 1 גזר מקולף וקצוץ דק
• 1 שורש פטרוזיליה מקולף
• 1 בצל מקולף וקצוץ דק
• 3 שיני שום כתושות
• חופן עשבי תיבול קצוצים
• 1/2 כוס פיסטוקים קצוצים
• 4 דבלים קצוצות
• 8 כפות שמן זית
• 8 כפות סילאן
• 1/2 כוס יין לבן
• מלח לפי הטעם
• פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
מערבבים את האורז עם הירקות, עשבי התיבול, הפיסטוקים והדבלים. מוסיפים 4 כפות שמן זית ו־4 כפות סילאן.
מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס.
מחממים תנור ל־180 מעלות.
ממלאים את שוקי העוף במקומה של העצם במילוי האורז. דוחסים היטב וסוגרים את העור מעל הפתח בעזרת קיסם עץ.
מסדרים בתבנית המתאימה גם להגשה, מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס ויוצקים 4 כפות שמן זית, 4 כפות סילאן ויין לבן.
צולים במשך כ־45 דקות עד שהעוף משחים.
תבשיל עוף
החומרים (ל־4 מנות):
• 8 שוקי עוף מנוסרות (לבקש מהקצב)
• 1/2 כוס שמן זית
• 1 בצל מקולף ופרוס לרצועות
• 2 גזרים מקולפים וחתוכים לגפרורים
• 8 שיני שום כתושות
• 2 כוסות פתיתים
• 2 כוסות מים רותחים
• מלח לפי הטעם
• פלפל שחור גרוס לפי הטעם
• פפריקה לפי הטעם
אופן ההכנה:
בסיר המתאים גם לתנור מחממים שמן זית ומשחימים בו את העוף. שומרים בצד.
באותו הסיר מזהיבים את הבצל, הגזרים והשום. מוסיפים את הפתיתים ומערבבים.
משבצים את שוקי העוף בתוך התבשיל, מוסיפים מים רותחים ומתבלים במלח, בפלפל שחור גרוס ובפפריקה.
מכסים את התבשיל בנייר אפייה, מעליו מניחים נייר אלומיניום ומכסים במכסה.
מבשלים כל הלילה בתנור בחום של 115 מעלות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו