שלמות במחבת: ספריבס טלה עם מנגולד ועלי גפן

נראה שאין גבול ליצירתיות בכל הנוגע למנות עיקריות שאפשר לעשות עם טלה • הפעם על הפרק: השף בני מדר עם ספריבס טלה בשילוב טעים במיוחד של חומוס ספרדי, מנגולד ועלי גפן ממולאים

ספריבס טלה עם גרגרי חומוס ועלי גפן , צילום: אייל רגב

מרכיבים:
600 גרם שדרת ספריבס טלה
1 כוס גרגירי חומוס ספרדי מושרים
1 בצל
1 סלרי
חבילת מנגולד
עלי גפן ממולאים
1 ליטר ציר ירקות
מלח / פלפל
1 כף כורכום
1 כפית לימון כבוש

הוראות הכנה:
1. במחבת רחבה צורבים את שדרת הצלעות מכל הצדדים (כולל השומן), מוסיפים ומקפיצים את ירקות השורש החתוכים עד להשחמה.
2. לאחר מכן מוסיפים את גרגירי החומוס וציר הירקות ומביאים לרתיחה.
3. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ-50 דקות, עד שגרגירי החומוס מתרככים.
4. בשלב הזה מוסיפים את המנגולד, עלי הגפן הממולאים והסלרי ומתבלים במלח, פלפל וכורכום, מוסיפים כף לימון כבוש פרוס.
5. ממשיכים לבשל 20 דק נוספות.
6. לסדר בכלי הגשה חגיגי – חג שמח!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר