מרכיבים:
600 גרם שדרת ספריבס טלה
1 כוס גרגירי חומוס ספרדי מושרים
1 בצל
1 סלרי
חבילת מנגולד
עלי גפן ממולאים
1 ליטר ציר ירקות
מלח / פלפל
1 כף כורכום
1 כפית לימון כבוש
הוראות הכנה:
1. במחבת רחבה צורבים את שדרת הצלעות מכל הצדדים (כולל השומן), מוסיפים ומקפיצים את ירקות השורש החתוכים עד להשחמה.
2. לאחר מכן מוסיפים את גרגירי החומוס וציר הירקות ומביאים לרתיחה.
3. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ-50 דקות, עד שגרגירי החומוס מתרככים.
4. בשלב הזה מוסיפים את המנגולד, עלי הגפן הממולאים והסלרי ומתבלים במלח, פלפל וכורכום, מוסיפים כף לימון כבוש פרוס.
5. ממשיכים לבשל 20 דק נוספות.
6. לסדר בכלי הגשה חגיגי – חג שמח!