הגרסה של אור שפיץ לעוגת גבינה אפויה

יש המון מיתוסים בנוגע לעוגות גבינה שגורמים לרבים לוותר על ההכנה שלה, אבל אם תפעלו בדיוק לפי הוראות המתכון תגרפו מחמאות

יש אין ספור מיתוסים בנוגע לעוגות גבינה, אבל אם יש לכם מתכון מנצח ותפעלו בדיוק לפי ההוראות אין שום סיבה שזה יקרה. לפניכם המתכון שלי לעוגת גבינה, שיכולה גם להיות ללא גלוטן. זו גם עוגת הגבינה שאבא שלי, שחגג לאחרונה יום הולדת, הכי אוהב. הכנתי לו את העוגה המושלמת שהוא יוכל לקחת לעבודה וקיבלתי מיליון מחמאות, כך שאין סיבה שלא תגרפו מחמאות גם.

מצרכים

לבסיס: 

  • 200 גרם עוגיות טחונות
  • 100 גרם חמאה 

לעוגת גבינה:

  • 400 גרם מסקרפונה
  • 200 גרם גבינה לבנה
  • 120 גרם סוכר
  • 4 ביצים L
  • 220 גרם שוקולד לבן
  • 220 גרם שמנת מתוקה
  • מקל וניל או מחית ווניל

לציפוי: 

  • שמנת חמוצה 200 גרם
  • כף גדושה אבקת סוכר 

אופן הכנה:

  1. רינג/תבנית קוטר 18 עם נייר אפיה בדפנות. מערבבים חמאה מומסת עם עוגיות טחונות ומהדקים לתחתית. מערבבים בעזרת מיקסר עם בלון הקצפה ביצים, סוכר וגבינות לקבלת מסה אחידה.
  2. לחמם במיקרו את השוקולד והשמנת, לערבב את המסה עד לקבלת מסה אחידה ופושרת, לאחר מכן מאחדים בין שתי המסות ומסננים ושופכים אל תוך הרינג/תבנית.
  3. מכניסים לתנור על 130 ל-30 דק. העוגה צריכה להישאר בהירה וכשהיא נעה חלקית. בתום האפייה שופכים מעל שמנת חמוצה שערבבנו עם אבקת סוכר לעוד חמש דקות  כקישוט ומעבירים למקרר ללילה לפחות.
  4. ניתן לקשט באיזו דרך שתבחרו. תיהנו, ואל תשכחו לתייג אותי באינסטוש ולספר איך היה. 

 

View this post on Instagram

A post shared by (@or_shpitz) on

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר