עוגת השוקולד שמזכירה למימי נאמן את הילדות

ארבעה שפים ושפיות חוזרים לעבר ומספרים על מנות הילדות שעיצבו את דרכם הקולינרית • והפעם: בעלי רשת "מאפה נאמן" עם הסיפור שמאחורי העוגה הפשוטה והטעימה שהפכה לאחד הלהיטים הכי נמכרים ברשת

מימי נאמן, צילום: אור גפן

מאז שאני זוכרת את עצמי ההורים שלי עסקו בענף הקונדיטוריה. כששואלים אותי איך הגעתי לעסוק בתחום, אני אומרת שנולדתי עם עוגה ביד. סבי, ברוך נאמן, החל למכור עוגות בעגלת תינוק ישנה בשכונת הבוכרים אי־אז ב־1944. לימים אבי הצטרף אליו, למד את רזי המקצוע ובחריצות רבה הקים ופיתח את רשת מאפה נאמן.

אני בת הזקונים של יוסי ואביבה נאמן. כשנולדתי הוריי כבר הפעילו שתי קונדיטוריות (מהראשונות בירושלים), ואחת מהן שימשה כחנות מפעל. אני זוכרת את ריחות האפייה, את הביקורים שלי כילדה בחנות, אפילו את שמותיהם של חלק מהלקוחות הקבועים שהיו פוקדים את החנות מדי יום. בית המאפה היה חלק בלתי נפרד מילדותי: גן הילדים שלי היה סמוך לבית המאפה ומדי יום, בסיום הגן, אני ואמי היינו מבקרות ועל הדרך טועמות עוגייה או עוגה שבדיוק יצאו מהתנור.

זכור לי במיוחד יום הולדתי בגיל חמש. חגגנו בגן עם כל הילדים וישבנו כולנו במעגל. אני ממש זוכרת את הרגע שבו אבי נכנס עם עוגת היער השחור הענקית, מלאה בקצפת ובדובדבנים מסוכרים. כל הילדים כל כך התרגשו למראה העוגה המפוארת והביטו אלי בעיניים מקנאות. בכל ימי השישי, החגים וימי ההולדת - תמיד העיניים היו נשואות אלי: מה מימי תביא הפעם? איזו עוגה או מאפים טעימים ייכנסו בדלת הגן הפעם? אני זוכרת את עצמי כילדת העוגות והכיבודים.

אבל החלום האמיתי שלי היה שיביאו ליום הולדתי עוגת שוקולד פשוטה, עם סוכריות צבעוניות, כמו שכל האימהות מכינות לילדיהן. בזמנו לא היו מכינים בקונדיטוריות עוגות כאלה, הן היו פשוטות מדי, לא היה להן ביקוש, ועוגות הקרם למיניהן ממילא כיכבו באותם זמנים. היום, כשאני אמא לארבעה ילדים בוגרים, בכל יום שישי אני מקפידה לאפות עוגה בחושה ביתית, פשוטה כזאת, שממלאת את הבית בריחות אפייה.

עוגת שוקולד בחושה של מאפה נאמן, צילום: גיל אבירם

לפני כמה שנים נזכרתי בילדה הקטנה שרצתה עוגת שוקולד עם סוכריות ליום הולדה, והחלטתי שכזאת עוגה חייבת להיות בסניפים כסמל של ילדות, זיכרון ילדות. כך נולדה לה "עוגת הילדודס" שהיא בדיוק כפי שדמיינתי - רכה, עסיסית, מצופה בשוקולד עשיר ועליה מלא סוכריות צבעוניות.
ואכן, כפי שחשבתי, העוגה זוכה להצלחה רבה במיוחד בקרב הקהל הצעיר. בכלל, שוקולד הוא בסיס מעולה להכנת עוגות ומאפים, ובפיתוח מתכונים אני תמיד משחקת איתו וחוזרת להיות הילדה הקטנה שרק רצתה עוגת שוקולד עם סוכריות. עוגת יום ההולדת היא אחת המבוקשות היום ברשת וזוכה להצלחה ב־55 הסניפים הפרוסים ברחבי הארץ.

עוגת שוקולד סוכריות (ילדודס)

רכיבים:
2.5 כוסות קמח לבן מנופה
2 כוסות סוכר לבן
3/2 כוס אבקת קקאו
3/2 כוס שוקולית
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
3 ביצים מדיום
1 כוס שמן
2 כוסות מים
2 שקיות סוכר וניל
1 כף תמצית וניל
לציפוי:
1 מכל קצפת צמחית
2 חפיסות שוקולד מריר
אריזת סוכריות צבעוניות לקישוט

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל־170 מעלות
בקערה רחבה ועמוקה נערבב לתערובת אחידה את הקמח, הסוכר, הקקאו, השוקולית, אבקת האפייה והסודה לשתייה.
בקערה נפרדת נטרוף את הביצים, השמן, המים, סוכר הווניל ותמצית הווניל ונערבב.
לאחר מכן נחבר את הנוזל לקערת התערובת היבשה ונערבב היטב עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. בהמשך נמזוג לתבנית קוגלהוף משומנת ונאפה כ־45 דקות, או עד שהקיסם יוצא עם פירורים לחים.
הכנת ציפוי הגנאש:
בסיר קטן מחממים קצפת צמחית עד להופעת בועות קלות. מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד המריר שבור לקוביות. מערבבים עד להמסה ולקבלת רוטב שוקולד חלק ומבריק.
כשהעוגה יוצאת מהתנור - מחלצים מהתבנית, יוצקים את הרוטב החם ומפזרים סוכריות צבעוניות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר