אוסבוקו, מח עצם וספריבס צלויים בתנור עם אנטיפסטי

כן, המתכון הזה לוהט וטעים בדיוק כמו שהוא נשמע בכותרת • השף בני מדר (מסעדת ספרה ברחובות) מציג את הגרסה שלו לעיקרית שתכניס את כל הסועדים בשולחן החג להלם

אוסבוקו מח עצם ואנטיפסטי, שף בני מדר, צילום: אייל רגב

מרכיבים:
300 גרם אוסבוקו טלה
500 גרם ספריבס
מח עצם רחבה פרוס לרוחב
3 בצל סגול חתוך לרבעים
כרוביות בשלושה צבעים (סגול, לבן וירוק)
5 יח' גזר צבעוני חצוי
תפו"א (רצוי מזן באטר)
2 כפות שמן זית
2 גבעולי תימין
1 גבעול רוזמרין
1 כוס ציר ירקות

הוראות הכנה:
1. את נתחי הבשר צורבים במחבת עד להשחמה ומעבירים לתבנית אפייה גדולה
2. לתבנית מצרפים את ירקות חתוכים לפי העדפה.
3. מורחים ומתבלים היטב במלח, פלפל, שמן זית, טימין ורוזמרין ומוסיפים את כוס ציר הירקות לתבנית.
4. את כל התבנית מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה וחצי.
5. לאחר שעה וחצי מסירים את כיסוי נייר הכסף ומחזירים ל-20 דקות נוספות על 200 מעלות או עד השחמה.
6. מגישים למרכז השולחן – חג שמח!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר