מרכיבים (ל-16 יחידות קטנות)
חבילת טורטיות פול ראפ ( full wrap) ללא גלוטן וכשרות לפסח
800 גרם תרד טרי ושטוף היטב
2 שיני שום כתוש
2 בצלים לבנים קטנים קצוצים דק
מלח פלפל לפי טעם
מעט שמן זית / שמן ענבים לטיגון
הוראות הכנה
הכנת מלית התרד:
1. מבשלים את התרד הטרי והשטוף במים רותחים , רתיחה קלה כ 3 דקות מסננים וסוחטים את הנוזלים.
2. קוצצים את התרד דק דק.
3 במחבת חמה מטגנים את הבצל והשום עם מעט שמן עד להזהבה ומוסיפים את התרד הקצוץ.
4. מוסיפים מלח ופלפל לפי טעם ומערבבים היטב.
להרכבת האמפנדסים:
5. קורצים את הטורטיות לעיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת קורצן או כוס.
6. מניחים כפית של מלית התרד במרכז העיגול.
7 מקפלים צד אחד של הטורטיה אל עבר הצד השני כך שנוצר חצי עיגול.
8. מרטיבים את קצוות הטורטיה בעזרת מים פושרים ומהדקים בלחיצה היטב עם מזלג.
9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עוד להזהבה או כ 15 דק.
תוספות:
10. לפני ההכנסה לתנור, ניתן להבריש מעל האמפנדסים ביצה טרופה ולפזר מעט שומשום או קצח.
בתאבון!