מרכיבים (5-6 מנות)
להכנת ציר ירקות (ליטר)
2 גזר
1 כרישה
שורש סלרי
200 גרם דלעת
בצל
3 עלי דפנה
2 ליטר מים
מלח
פלפל
לאורז
2/3 כוס אורז שחור (אורז אסור)
סלרי
כרישה
1 כפית סילאן
1 כפית סויה
4 כפות שקדים קלויים
כף עירית קצוצה
2 כפות משמש מיובש קצוץ
הוראות הכנה
לציר הירקות
בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים סלרי, בצל, כרישה ובצל עד שהבצל והכרישה שקופים
מוסיפים את שאר הרכיבים ולאחר מכן את המים
מגיעים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה
אפשר להוסיף חומרים לפי טעם אישי, ככל שתבשלו יותר כך הציר יקבל טעמים נוספים
בתום בישול של שעה וחצי ניתן לסנן ולשמור למיני תבשילים.
לאורז
מרתיחים את הציר בסיר גדול
מוסיפים את האורז
מבשלים 18–20 דקות (טועמים ובודקים שהאורז מוכן לרמת אל דנטה) ומסננים היטב
חותכים את הסלרי והכרישה ומאדים במחבת רחבה
מוסיפים את האורז ומתבלים במלח, פלפל, סילאן וסויה
מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעל שקדים, משמש ועירית קצוצה
בתאבון וחג שמח!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו