מרק חרירה של המאמא המרוקאית

אין כמו מרק מחמם ומנחם כשבחוץ סערה • ממרק תפוחי אדמה פשוט ועד מרק ראמן • המאכל שיחמם לכם את הבטן בסוף השבוע

צילום: דרור חדד // באדיבות סוליקה, המאמא של אווה סאפי, המרוקאית של נווה צדק

הסערה החורפית כבר כאן, ואין מי שלא יצליח להתנחם במרק חם בסוף השבוע הקרוב. בין אם אתם אוהבים מרקים אותנטיים ובין אם אתם מעדיפים מרקים עם טעמים מתוחכמים, אספנו עבורכם את המתכונים המנחמים ביותר שיתאימו לכם.

מרק חרירה (משי)

המרק המרוקאי הלאומי

מרכיבים:

כוס חומוס מושרה לילה לפחות ומבושל 

כוס עדשים חומות מבושלות 

3 עגבניות מגורדות ללא קליפה

2 גזרים מגורדים 

2 בצלים  קצוצים דק 

צרור כוסברה קצוצה

4 גבעולי כרפס קצוצים דק

6 כוסות מים רותחים (ליטר וחצי )

3 כפות שמן

חופן אטריות דקות

2 כפות קמח

חצי כוס מים קרים

חצי לימון סחוט

הוראות הכנה:

לטגן בצל עד למצב שקוף, להוסיף כף כמון, את העגבניות והחומוס. 

להוסיף כשש כוסות מים רותחים, מלח, פלפל שחור.

להוסיף את שאר המרכיבים למעט האטריות הקמח והלימון. כשהמרק התבשל, מוסיפים את האטריות ומבשלים לעוד 5 דקות.

ערבבו קמח עם מים קרים שלא ייווצרו גושים, הוסיפו למרק תוך כדי ערבוב להסמכה של המרק. 

בסוף הוסיפו חצי לימון סחוט.

מרק אפונה קטיפתי

 

באדיבות סוליקה, המאמא של אווה סאפי, המרוקאית של נווה צדק // צילום: דרור חדד

מרכיבים:

1 בצל קצוץ

 שמן קנולה 

 ½ 1 כוסות אפונה מיובשת

 2 גזרים גדולים מגוררים בפומפייה

 2-3 ליטר מים רותחים

 צרור פטרוזליה

 3 שיני שום קצוץ

 תבלינים לפי הטעם: כמון, פלפל שאטה פלפל שחור ומלח

אופן הכנה:

מטגנים בסיר את הבצל עד להזהבה.

מוסיפים את הגזר והשום ומטגנים לעוד 3 דקות לקראת סוף הטיגון מוסיפים את התבלינים למעט המלח.

מוסיפים את האפונה, מערבבים ויוצקים מים עד לכיסוי מלא של האפונה.

מבשלים על אש נמוכה כשעה ובוחשים מדי פעם, לקראת סוף הבישול מוסיפים את הפטרוזיליה (משאירים מעט מהפטרוזיליה לקישוט בעת ההגשה) ומלח לפי הטעם.

מוזגים לצלחת עמוקה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.

לקבלת מרקם קטיפתי ניתן לטחון בבלנדר ולאחר מכן לסנן ולקשט עם עלה של פטרוזיליה ומעט גרידת לימון לאוהבי הטעם.

מרק לחשו (סולת)

באדיבות סוליקה, המאמא של אווה סאפי, המרוקאית של נווה צדק

התשובה המרוקאית למרק העוף, בעל סגולות רפואיות ומומלץ לימים חורפיים.

מרכיבים:

5 שיני שום פרוסות

1.5 כוסות סולת 

2 ליטר מים

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

בסיר גדול נטגן עד להשחמה את השום 

מוסיפים 2 ליטר מים, תבלינים ובוחשים היטב.

מוסיפים לקערה את הסולת ומעט מים קרים עד לקבלת בלילה, מוסיפים לסיר ומערבבים היטב. אם רוצים מרק סמיך יותר, ניתן להוסיף עוד סולת.

מבשלים את המרק עם הסולת עד לקבלת מרקם סמיך, בודקים ומתקנים טעמי מלח ופלפל.

מרק תפוח אדמה 

באדיבות סוליקה, המאמא של אווה סאפי, המרוקאית של נווה צדק // צילום: דרור חדד

מרכיבים: 

5-6 תפוחי אדמה גדולים

1 בצל גדול

מלח ופלפל לפי הטעם

חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

מטגנים בסיר את הבצל עד לצבע שקוף. מקלפים ושולקים את התפוח אדמה עד לריכוך מלא (לא לזרוק את המים).

מעבירים את תפוחי האדמה לבלנדר לטחינה לקבלת מחית ומוסיפים לסיר את המחית עם המים שנשלקו בהם תפוחי האדמה. מוסיפים את הכוסברה, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. 

אם המרק סמיך מידי, הוסיפו מעט מים רותחים ובדקו שוב טעמים.

מרק ראמן

באדיבות רשת "דלי אסיאתי" // צילום: אסף קרלה

מרכיבים לציר עוף:

2 ליטר מים

4 יחידות עצמות עוף 

2 תפוחי אדמה בינונים חתוכים לקוביות  

2 בצל לבן מקולף חתוך לרבעים 

3 גזרים לא מקולפים חתוכים גס 

מרכיבים לציר דאשי:

1 ליטר מים

1 אצת קומבו

1 כף אבקת דאשי

1 ליטר מים

30  גרם שמן

רבע כוס סאקה

רבע כוס חומץ אורז

חצי כוס סויה

7  שיני שום כתושות

מרכיבים להגשת המנה:

4 ביצים חצי רכות קלופות 

2 כוסות אטריות ראמן מבושלות 

4 יחידות חזה עוף צלוי פרוס לרצועות 

חצי כוס אצות נורי קצוצות 

2 בצל ירוק קצוץ 

אופן ההכנה: 

בסיר רחב מטגנים את הבצל עם כף שמן סויה עד להזהבה. מוסיפים את תפוחי האדמה, הגזר, העוף ושני ליטר מים. לאחר רתיחה מבשלים כעוד חצי שעה ומסננים.

מרתיחים בסיר 1 ליטר מים עם אצת הקומבו למשך כחצי שעה. מוסיפים לציר את אבקת הדאשי ואת ציר העוף המסונן שהכנו, מוסיפים את השמן, שום, סאקה, סויה וחומץ האורז ומבשלים ביחד כ-20 דקות ומסננים בשנית.

מוזגים את ציר הראמן שהכנו ומרכיבים את המנה: ביצה חצי רכה חצויה לשתיים, חזה עוף פרוס וחצי כוס אטריות ראמן מבושלות. מעל המנה מפזרים בצל ירוק קצוץ ואת אצות הנורי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר