נקניקיה טובה היא מעדן אמיתי שאי אפשר לסרב לו. עם זאת, יש הבדל גדול ומשמעותי בין נקניקיות שמכין הקצב לבין כאלה שיוצרו במפעל מזון כלשהו. לכן, כדאי מדי פעם לחפש נקניקיות אמיתיות, שהוכנו מבשר ראוי ותובלו בהבנה לכדי ביס שרקוטרי נפלא.
ואם כבר נקניקיות, אז אפשר כבר להודות באמת, משה בתיבה הוא מאכל שטעים בכל גיל ובכל מצב. אי אפשר שלא להושיט את היד שוב ושוב אל עבר התבנית כדי לתת ביס נוסף במאפה הזהוב והטעים הזה. אז ברוח משה בתיבה, הכנו כמה מתכונים עם נקניקיות שכל אחד, בכל גיל – ישמח לזלול.
משה בתיבה ״קצת אחרת״
רשימת חומרים לכ-24 יחידות:
½ יריעת בצק עלים מוכן ומרודד (כ-200 גרם)
4 נקניקיות שמנמנות
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
1. חותכים את הנקניקיות ל-6 פרוסות עגולות כל אחת.
2. חותכים את הבצק ל-24 ריבועים המתאימים לגודל פרוסת הנקנקייה כולל שוליים נדיבים.
3. מניחים את ריבועי הבצק על תבנית מרופדת נייר אפייה.
4. מניחים במרכז פרוסת נקינקיה.
5. מבישים את שולי הבצק בביצה טרופה.
6. אופים בחום גבוה, 220 מעלות במשך כ-8 דקות עד שהבצק מזהיב ומגישים.
מאפה פילו ונקניקיות
רשימת חומרים לכ-24 יחידות:
4 דפי פילו
שמן זית לפי הצורך
8 נקניקיות דקות
ממרח שאוהבים (עגבניות מיובשות, פסטו וכד)
כמה עליי פטרוזיליה
אופן ההכנה:
1. מדביקים שני דפי פילו בעזרת שמן זית – מברישים דף אחד בשמן ומדביקים עליו דף נוסף. חותכים ל-12 מלבנים. כך עושים גם עם שני הדפים הנוספים.
2. את הנקניקיות חותכים ל-3.
3. מורחים מעט ממרח על כל מלבן, מניחים עליי בטרוזיליה ואת הנקניקיה במרכז, עוטפים בבצק ומהדקים בשוליים כמו סוכרייה.
4. מושחים במעט שמן זית כדי לעזור בהדבקה.
5. מניחים בתבנית אפיה מרופדת נייר אפיה אופים בחום גבוה, 200 מעלות במשך כ-8 דקות עד שהבצק מזהיב ומגישים.
ספגטי נקניקיות שילדים אוהבים
רשימת חומרים ל-4 מנות:
½ חבילת ספגטי
8 נקניקיות חתוכות לפרוסות בעובי כ- ½ ס״מ
רוטב עגבניות שאוהבים
אופן ההכנה:
1. ״משחילים״ את פרוסות הנקניקיות על הספגטי, פרוסה על כל נקניקיה.
2. מבשלים במי מלח רותחים את הספגטי עם הנקניקיות וגם זה בלי, לפי הוראות היצרן שעל האריזה.
3. מסננים מהמים, מעבירים למחבת ומחממים עם רוטב עגבניות שאוהבים ומגישים
פסטה נקניקיות ופסטו שכולם אוהבים
רשימת חומרים ל-4 מנות:
1 חבילת פסטה קצרה מבושלת לפי הוראות היצרן
8 נקניקיות מעושנות
2/3 כוס רוטב פסטו טרי
2 יחידות זוקיני פרוס דק
4 שיני שום חתוכות לפרוסות
חופן עשבי תיבול קצוצים
שמן זית לפי הצורך
לפסטו:
1 צרור עליי בזיליקום
½ כוס שמן זית
3 שיני שום
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מכינים פסטו – טוחנים את כל המרכיבים לרוטב ירוק חלק וטעים.
2. שומרים בצנצנת עם מעט שמן זית מעל הרוטב על מנת שישמור עליו מהתחמצנות.
3. פורסים את הנקניקות לפרוסות.
4. במחבת, מטגנים במעט שמן זית את הנקניקיות והזוקיני, מוסיפים שום ומטגנים קלות.
5. מוסיפים את הפסטה, הפסטו ועשבי התיבול ומערבבים יחדיו במחבת רק עד שכל הפסטה עטופה ברוטב ובעשבים ומגישים.