פאלטס מקסיקני // צילום: נועם כרמון // פאלטס מקסיקני

התמכרות קלה: קינוחי קיץ טבעוניים

היצירתיות בעולם הקולינרי הטבעוני והצמחוני לא מפסיקה להפתיע • והפעם: מתכון לארטיק תירס בסגנון מקסיקני ומלבי קוקוס ממכר

הקיץ והמצב הנוכחי, שככל הנראה הולך והופך לסגר ביתי שני, הופכים אותנו למאוד יצירתיים במטבח, בין אם מרצון ובין אם לא. חוסר המעש אולי יגרום לכם לרצות לבשל או לאפות בעיקר אוכל בריא, אבל אין שום סיבה לקפח את עולם הקינוחים. לפניכם שני מתכונים מפתיעים, קיציים וטבעוניים, שגם לא יקחו הרבה זמן וגם יעשו לכם טעם של עוד. בתאבון!

ארטיק תירס בסגנון מקסיקני נועם כרמון

אמנם התירס הוא המאכל הלאומי של מקסיקו ולא של ישראל, אך גם כאן הוא אהוב מאוד על ידי סועדים ושפים רבים שמשתמשים בו כחומר גלם נהדר לעיקריות ואפילו לקינוחים. בסופו של דבר, אל תשכחו שמדובר בדגן שהטעם הבסיסי שלו הוא מתוק, אז למה לא בעצם? 

השף נועם כרמון, שמתמחה במטבח המקסיקני והטבעוני, מציג מתכון לפלאטס תירס שיגרום לכם להתמכר. כן, אנחנו יודעים, "ארטיק תירס" זה משהו שאולי נראה מרתיע בהסתכלות ראשונות, אך אנחנו יכולים להתחייב לכם שתתמכרו.

מצרכים 

לארטיק:

שני קלחי תירס צהוב מתוק, גרעינים מגורדים מהקלח

כוס שמנת סויה של אלפרו 14% שומן

שתי כפות סוכר לבן או שתי כפות סירופ מייפל

מקלות לארטיקים+ מתקן להכנת ארטיקים

לגלייז אוכמניות:

חצי כוס אוכמניות קפואות

שתי כפות סוכר או סירופ מייפל

אופן הכנה:

ארטיק

את גרעיני התירס שמים בסיר עם השמנת ושתי כפות סוכר ומביאים לרתיחה עדינה למשך 20 דקות כדי לחבר בין הטעמים, לאחר 20 דקות מעבירים הכל למעבד מזון איכותי ולטחון הכל לקרם אחיד. לאחר מכן מעבירים במסננת כדי לוודא שאין גרעינים שלמים.

מעבירים למד ליטר או כלי מזיגה נוח ויוצקים את הקרם אל תוך מתקן הארטיקים, שמים בתוך כל תא עם קרם, מקל עץ ומכניסים למקפיא למשך לילה.

גלייז אוכמניות

מניחים את האוכמניות הקפואות עם שתי כפות סוכר / מייפל יחד עם רבע כוס מים בסיר קטן ומביאים לרתיחה עדינה לכמה דקות. לאחר מכן טוחנים אותן במעבד מזון/בלנדר עד שמגיעים למחית חלקה ומעבירים לכלי צר וגבוה ומעבירים אותה להצטנן במקרר.

לאחר לילה שולפים בעדינות את הארטיקים מהמתקן וטובלים כל אחד מהם בגלייז האוכמניות ומחזירים שוב למקפיא במהירות (את תהליך הטבילה בגלייז עושים פעמיים כדי לקבל ציפוי עבה וכיפי למאכל).

*הצעת הגשה של הפאלטס, על מגש עם מלא קרח כתוש ופלחים של ליים

בתאבון!

 

מלבי קוקוס רחלי קורנברג הר דגן

צילום: אילנית סלומונוביץ'
צילום: אילנית סלומונוביץ'

מצרכים:

פחית אחת של קרם קוקוס  (כ-450 מ״ל)

ליטר חלב קוקוס-שקדים 

110 ג׳ קורנפלור

110 ג׳ סוכר לבן

5 טיפות שמן ורדים

5 טיפות מזהר (שמן פריחת הדרים)

לרוטב:

100 ג מים

130 ג סוכר

חבילת פירות יער קפואים (כ-300 ג)

5 טיפות שמן ורדים

5 טיפות מזהר

אופן ההכנה:

1. לערבב את הקורנפלור בקערה קטנה עם כרבע ליטר חלב שקדים-קוקוס

2. את יתרת החלב לחמם בסיר יחד עם קרם הקוקוס והסוכר עד לכמעט רתיחה 

3. לערבב את הקורנפלור עם החלב ולהעביר הכל לתוך הסיר ולערבב על אש קטנה עד שמסמיך

4. לכבות את האש ולהוסיף את שמן הורדים ואת המזהר ולערבב היטב ולהעביר לכלים אישיים 

5. לקרר את הצנצנות בטמפרטורת חדר ולסגור את הצנצנות

6. לקרר (רצוי ללילה)

7. להכנת הרוטב: מרתיחים את המים עם סוכר לכ-10 דקות ולהוסיף את הפירות הקפואים (אפשר להפשיר מראש, לא חובה) ולבשל על אש קטנה ל-5 דק

8. להוריד מהאש ולהוסיף את שני סוגי השמנים 

9. לקרר לטמפרטורת החדש

10. ניתן לשמור במקרר בקופסא אטומה

11.  מוזגים את את הרוטב הקר על המלבי. ניתן להגיש עם קוקוס קלוי/טבעי, פיסטוקים וכל תוספת שאוהבים

רחלי קורנברג הר דגן היא הבעלים של קפה ומאפייה VGFTLV המתמחה באפייה ובישול וקייטרינג טבעוני וללא גלוטן. נחלת בנימין 86, תל אביב

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...