במקום להסתבך עם גלגול ידני של סושי, קבלו אורז, ירקות וסלמון, שמוסתרים בתוך האצות בצורת כדורים קטנטנים, והכל הודות לתבנית מיני קאפקייקס של חברת roso.
מצרכים:
(לכ-24 יחידות בתבנית שקעים מיני קאפקייקס. מומלצת תבנית roso, להשיג ברשת קוק אנד בייק):
- אחת וחצי כוסות אורז עגול
- 2 כוסות מים
- 40 גרם (4 כפות) חומץ אורז
- חצי כפית מלח
- כף סוכר
- 6 אצות נורי
- 3 פרוסות סלמון מעושן, חתוך לקוביות קטנות
- גזר קלוף וחתוך למקלונים דקים
- מלפפון חתוך למקלונים דקים
- רוטב סויה, להגשה
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את האורז, מסננים ומניחים בסיר. מוסיפים את המים ומבשלים כשהסיר מכוסה על אש נמוכה למשך כ-15 דקות, עד שהאורז מוכן. מכבים, מסירים את המכסה ומכסים במגבת.
- בינתיים מניחים בסיר קטן את חומץ האורז, המלח והסוכר ומחממים עד להמסה. מורידים מהאש.
- גוזרים כל אצת נורי לארבעה ריבועים שווים.
- מעבירים את הסושי לקערה, מוסיפים את תערובת חומץ האורז ומערבבים היטב.
- לוקחים ריבוע של אצת נורי, מניחים בתוך שקע אחד של תבנית הקאפקייקס ולוחצים.
- מוסיפים כפית אורז ומהדקים. מניחים מקלוני גזר ומלפפון וריבוע סלמון. סוגרים מלמעלה עם שולי האצה ולוחצים בעדינות לתוך השקע.
- מוציאים וחוזרים על הפעולה עם שאר האצות.
- מגישים לצד רוטב סויה.
יעל דאבי היא בלוגרית אוכל, חברת נבחרת "ישראלי קיטשן".
למתכונים נוספים ב"ישראלי קיטשן" היכנסו לכאן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו