כדורי סושי | צילום: יעל דאבי

צפו: כדורי סושי מהירים שכל אחד יכול להכין

מפחדים להתחיל עם הכנת סושי, שדורשת תהליך מסובך של התעסקות עם אורז וגלגול? • כך תכינו בקלות כדורים מהמעדן היפני בתבניות מיני קאפקייקס

במקום להסתבך עם גלגול ידני של סושי, קבלו אורז, ירקות וסלמון, שמוסתרים בתוך האצות בצורת כדורים קטנטנים, והכל הודות לתבנית מיני קאפקייקס של חברת roso.

כדורי סושי קלי הכנה %2F%2F צילום%3A יעל דאבי

מצרכים:

(לכ-24 יחידות בתבנית שקעים מיני קאפקייקס. מומלצת תבנית roso, להשיג ברשת קוק אנד בייק):

  • אחת וחצי כוסות אורז עגול
  • 2 כוסות מים
  • 40 גרם (4 כפות) חומץ אורז
  • חצי כפית מלח
  • כף סוכר
  • 6 אצות נורי
  • 3 פרוסות סלמון מעושן, חתוך לקוביות קטנות
  • גזר קלוף וחתוך למקלונים דקים
  • מלפפון חתוך למקלונים דקים
  • רוטב סויה, להגשה

אופן ההכנה:

  • שוטפים היטב את האורז, מסננים ומניחים בסיר. מוסיפים את המים ומבשלים כשהסיר מכוסה על אש נמוכה למשך כ-15 דקות, עד שהאורז מוכן. מכבים, מסירים את המכסה ומכסים במגבת.
  • בינתיים מניחים בסיר קטן את חומץ האורז, המלח והסוכר ומחממים עד להמסה. מורידים מהאש.
  • גוזרים כל אצת נורי לארבעה ריבועים שווים.
  • מעבירים את הסושי לקערה, מוסיפים את תערובת חומץ האורז ומערבבים היטב.
  • לוקחים ריבוע של אצת נורי, מניחים בתוך שקע אחד של תבנית הקאפקייקס ולוחצים.
  • מוסיפים כפית אורז ומהדקים. מניחים מקלוני גזר ומלפפון וריבוע סלמון. סוגרים מלמעלה עם שולי האצה ולוחצים בעדינות לתוך השקע.
  • מוציאים וחוזרים על הפעולה עם שאר האצות.
  • מגישים לצד רוטב סויה.

יעל דאבי היא בלוגרית אוכל, חברת נבחרת "ישראלי קיטשן".

למתכונים נוספים ב"ישראלי קיטשן" היכנסו לכאן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...