לגזור ולשמור: חלה כשרה לפסח של מימי נאמן

עם כל הכבוד למצות, מי אמר שצריך לוותר על חלה בפסח? • מימי נאמן שייך מתכונאית ומבעלי רשת מאפה נאמן מפנקת אותנו במתכון שלה

חלה כשרה לפסח , גיל אבירם
חלה כשרה לפסח. צילום: גיל אבירם

חלה כשרה לפסח

מצרכים:

  • 1 שקית תערובת קמח ללא גלוטן לפסח (500 גרם, כשר לפסח)
  • 25 גרם שמרים טריים כשרים לפסח
  • 2 ביצים
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כף מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 ו-1/4 כוסות מים חמימים

לציפוי:

  • 1 ביצה
  • 1 כפית מים
  • 1 כפית סילאן
  • מעט מלח
  • מעט שומשום (לפי הטעם) לאוכלי קטניות (למי שלא - ניתן לוותר על השומשום)

הוראות הכנה:

  1. שמים את תערובת הקמח בקערת המיקסר, מפוררים את השמרים מעל הקמח ומערבבים עם כף.
  2. מוסיפים את הסוכר, מחברים את וו הגיטרה ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הביצים, השמן והמלח, ומערבבים עד שהתערובת מתחילה להתאחד.
  4. מתחילים להוסיף את המים החמימים בהדרגה וממשיכים לערבב כ-10 דקות על מהירות בינונית, עד שהבצק חלק, ללא גושים ומעט נוזלי.
  5. משמנים תבנית ומניחים בתוכה נייר אפייה. מעבירים את התערובת לתבנית, משטחים בעדינות ומשמנים קלות את פני הבצק.
  6. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  7. מחממים את התנור ל-180 מעלות על מצב טורבו.
  8. מכינים את הציפוי: מערבבים את הביצה עם המים, הסילאן והמלח עד שהתערובת אחידה.
  9. ברגע שהבצק תפח, מברישים את פני הבצק בעדינות בתערובת הביצה ומפזרים מעל שומשום לפי הטעם.
  10. מכניסים לתנור ואופים 35-40 דקות, תלוי בעוצמת התנור או עד שהחלה מזהיבה ומקבלת צבע של חלה.
  11. לאחר הוצאת החלה מהתנור, מכסים מיד במגבת מטבח כדי שהחלה תישאר רכה ונעימה. נותנים לה להתקרר לחלוטין, בוצעים את החלה ובתיאבון.

עוד מתכונים לפסח:

את המאפים הכשרים לפסח של מימי ניתן להשיג בסניפי "מאפה נאמן".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר