חלה כשרה לפסח
מצרכים:
- 1 שקית תערובת קמח ללא גלוטן לפסח (500 גרם, כשר לפסח)
- 25 גרם שמרים טריים כשרים לפסח
- 2 ביצים
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כף מלח
- 1/4 כוס שמן
- 1 ו-1/4 כוסות מים חמימים
לציפוי:
- 1 ביצה
- 1 כפית מים
- 1 כפית סילאן
- מעט מלח
- מעט שומשום (לפי הטעם) לאוכלי קטניות (למי שלא - ניתן לוותר על השומשום)
הוראות הכנה:
- שמים את תערובת הקמח בקערת המיקסר, מפוררים את השמרים מעל הקמח ומערבבים עם כף.
- מוסיפים את הסוכר, מחברים את וו הגיטרה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הביצים, השמן והמלח, ומערבבים עד שהתערובת מתחילה להתאחד.
- מתחילים להוסיף את המים החמימים בהדרגה וממשיכים לערבב כ-10 דקות על מהירות בינונית, עד שהבצק חלק, ללא גושים ומעט נוזלי.
- משמנים תבנית ומניחים בתוכה נייר אפייה. מעבירים את התערובת לתבנית, משטחים בעדינות ומשמנים קלות את פני הבצק.
- מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות על מצב טורבו.
- מכינים את הציפוי: מערבבים את הביצה עם המים, הסילאן והמלח עד שהתערובת אחידה.
- ברגע שהבצק תפח, מברישים את פני הבצק בעדינות בתערובת הביצה ומפזרים מעל שומשום לפי הטעם.
- מכניסים לתנור ואופים 35-40 דקות, תלוי בעוצמת התנור או עד שהחלה מזהיבה ומקבלת צבע של חלה.
- לאחר הוצאת החלה מהתנור, מכסים מיד במגבת מטבח כדי שהחלה תישאר רכה ונעימה. נותנים לה להתקרר לחלוטין, בוצעים את החלה ובתיאבון.
עוד מתכונים לפסח:
את המאפים הכשרים לפסח של מימי ניתן להשיג בסניפי "מאפה נאמן".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו