למרות האתגרים, ישנן אפשרויות רבות לקינוחים מרשימים ומיוחדים לפסח, אפשר להכין קינוחים כשרים ולספק חוויית טעם עשירה ונהדרת לסעודת החג. במיוחד כאשר מארחים משפחה וחברים, חשוב גם להשקיע במראה הקינוחים, למשל בהכנת קינוחי כוסות או בשילוב של פירות אדומים.
על כל מתכוני המתוקים הללו לפסח אני חייב לתת את הקרדיט לשתי נשים מדהימות שמלוות אותי, רותם השף קונדיטור שלי בהיבה ונועה הקונדיטורית בהיבה – שתיהן עזרו לי כדי שיצא מדור יפה, טעים ומיוחד לכבוד החג.
עוד מתכונים מתוך ההפקה:
מתכון לעוגיות בראוניז כשרות לפסח
מתכון לעוגה בחושה עם שוקולד וקוקוס כשרה לפסח
כלים: קסטרו הום, CastroHome
פבלובה עם קצפת ופירות יער
לפבלובה:
- 150 גרם חלבונים
- 150 גרם סוכר
- 150 גרם אבקת סוכר
לקצפת:
- 250 גרם שמנת מתוקה
- 250 גרם מסקרפונה
- 40 גרם פודינג וניל
- 40 גרם אבקת סוכר
לרוטב פירות יער:
- 150 גרם סוכר
- 300 גרם פירות יער טריים/קפואים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 100 מעלות.
- מכינים את הפבלובה: מקציפים את החלבונים והסוכר לתערובת לבנה ותפוחה.
- מנפים פנימה את אבקת הסוכר ומערבבים עוד דקה לאיחוד מלא.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומעבירים אליה את המרנג.
- משתדלים ליצור מעין עיגול בקוטר של כלי ההגשה או עיגול גדול לעוגה אחת ולא אישית.
- אופים בתנור שלוש שעות עד לייבוש מלא.
- מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר את השמנת, המסקרפונה, פודינג הווניל ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. שומרים במקרר עד ההגשה.
- מכינים את הרוטב: שמים בסיר קטן את הסוכר ופירות היער ומעט מים. מבשלים 7 דקות. בדקה האחרונה מוסיפים כף של מיץ לימון.
- כשעה לפני ההגשה מרכיבים את הפבלובה. לאישיים: מרכיבים בכלי הגשה בשכבות מרנג, קצפת ופירות יער. לעוגה גדולה: שמים קרם על תחתית הפבלובה ומעל רוטב פירות יער.