סלט ביצים ותפוחי אדמה. צילום: ליאת נעמי שירית

סלט ביצים ותפוחי אדמה כמו במעדניות של ניו יורק

כי כולם אוהבים סלט תפוחי אדמה, אז למה לא להכין אותו בבית?

[object Object]

כישראלית שחיה בניו יורק כבר המון שנים, אני יכולה להעיד שממש כמו הישראלים, גם האמריקנים מתים על סלט תפוחי אדמה. יש להם מתכונים שעוברים מדור לדור ותוכלו למצוא אותו כמעט בכל דלי (מעדנייה) כאן. המחמאה הכי גדולה שהילד נתן לסלט שלי היא שהוא יותר טעים מזה של המעדנייה בה הוא עובד.

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • מומלץ להשתמש בתפוחי אדמה בעלי קליפה זהובה דקה, גם אלה עם הקליפה האדומה יעבדו.
  • בא לכם לגוון? אפשר להוסיף פרוסות בצל סגול, קוביות מלפפונים חמוצים ואפילו צלפים.
  • אפשר להחליף חצי מכמות המיונז בשמנת חמוצה.
פשוט מושלם, צילום: ליאת נעמי שירית

סלט תפוחי אדמה וביצים

מצרכים:

  • קילו ו-300 גרם, כ-5 תפוחי אדמה בינוניים, שווים בגודלם בעלי קליפה צהובה
  • 3 ביצים
  • 3 כפות חומץ
  • 2 גבעולים של סלרי קצוצים
  • 2 בצל ירוק חתוך לפרוסות קטנות
  • 3/4 - 1 כוס מיונז (לא רזה!)
  • 1 כף חרדל
  • 3/4 כפית מלח
  • 1 וחצי כפיות של זרעי סלרי
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. ממלאים סיר גדול במים קרים. שמים בפנים את תפוחי האדמה ועל אש בינונית, מביאים את המים לרתיחה עדינה.
  2. מבשלים את תפוחי האדמה למשך 20-25 דקות או עד שהם מתרככים ואפשר להעביר סכין בקלות בתוך תפוח האדמה.
  3. מוסיפים את הביצים ונותנים להן 10-15 דקות להתבשל גם כן. 
  4. מסירים את הסיר מהאש ומסננים את המים.
  5. נותנים לתפוחי האדמה להתקרר מעט ומקלפים אותם מקליפתם. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות (בערך 1 וחצי ס"מ) ומעבירים לקערה גדולה.
  6. מוסיפים את החומץ ומערבבים בעדינות את קוביות תפוחי האדמה, מוסיפים את הסלרי והבצל הירוק ושוב מערבבים בעדינות.
  7. מקלפים את הביצים מקליפתן וחותכים לקוביות קטנות מוסיפים לקערה.
  8. בקערה קטנה מערבבים היטב את המיונז, החרדל והתבלינים.
  9. מוסיפים את הרוטב לקערה הגדולה ומערבבים בעדינות את כל המרכיבים.

בטור הקודם ליאת הכינה עוגת שוקולד פשוטה ונימוחה מ-5 מרכיבים בלבד

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...