עוגיות שושנים לימוניות: הקלאסיקה הנצחית מקבלת טוויסט מושלם

העוגייה הלוהטת משנות ה-70, עדיין לוקחת בהליכה כל עוגייה אחרת, בטח בגרסה הזאת

עוגיות שושנים מופלאות. צילום: ליאת נעמי שירית

בשנות ה-70 עוגיות שושנים כיכבו בכל בית. בצק פריך מגולגל במילוי מרנג מבריק, היו השוס של כל עקרת בית ממוצעת. מאחר ולאחרונה נפל עליי גל נוסטלגי לא מוסבר, לא היתה לי ברירה אלא להיכנע לדחף.

לא נורא אם הקצף "בורח" או הגליל נמעך, צילום: ליאת נעמי שירית

כמה מילים לפני שמתחילים: 

  • אל תילחצו אם בשעה שאתם חותכים את הגליל, הקצף "בורח" או הגליל נמעך טיפה, הכל בסדר, כשנניח את העוגיה בתבנית, נעצב אותה בעדינות, חזרה לעיגול היפה שלה.
  • שימו לב שהבצק צריך להתקרר ולהתייצב במקרר לפחות שעה. המלצה שלי? הכינו אותו יום לפני אם יש אפשרות.
נוסטלגיה במיטבה, צילום: ליאת נעמי שירית

עוגיות שושנים לימוניות

חומרים לבצק:

  •  2 ושלושת רבעי כוסות (375 גרם) קמח לבן
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • 3 חלמונים (את החלבונים שומרים למרנג)
  • 1 כף חומץ
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים או חלב טבעוני
  • 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות 

למילוי מרנג:

  • 3 חלבונים
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 1 חבילה של אבקת פודינג וניל
  • קליפת לימון מגוררת מ-2 לימונים

אופן ההכנה

  1. במעבד מזון שמים את קוביות החמאה, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד שנוצרים פירורים קטנטנים.
  2. מוסיפים את החלמונים ושוב מערבבים היטב.
  3. מוסיפים כף חומץ ומערבבים היטב. מוסיפים את מיץ התפוזים בהדרגה ונותנים למעבד להמשיך ולערבב עד שנוצר בצק (אם לא נוצר בצק מוסיפים כף או שתיים של מיץ תפוזים).
  4. מוציאים את הבצק מהמעבד, מגלגלים ומהדקים אותו בידיים, עד שמתגבש לגוש בצק חלק ואחיד.
  5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשטחים אותו לכדי דיסקית (ככה קל יותר לעבוד איתו כשהוא יוצא מהמקרר).
  6. הכניסו את הבצק למקרר לשעה לפחות (ממליצה לעשות את הבצק יום לפני).
  7. במטרפה חשמלית או מיקסר, מקציפים על מהירות איטית את החלבונים לקצף לבן ורך, מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומגבירים את מהירות המיקסר.
  8. מקציפים חמש דקות נוספות עד לקבלת מרנג יציב. מוסיפים אבקת פודינג וניל ומקציפים עוד שניונת עד שהפודינג נטמע בקצף.
  9. מוסיפים גרד קליפת לימון ומקפלים בעדינות לתוך הקצף.
  10. מחלקים את הבצק לשני חצאים. מקמחים את משטח העבודה במעט קמח, מרדדים חצי בצק למלבן בעובי דק.
  11. מורחים חצי מכמות המרנג בשכבה אחידה על הבצק.
  12. מגלגלים לגליל מהודק ככל האפשר, מעבירים את הגליל למקפיא ל-10 דקות (זה יקל בחיתוך).
  13. מחממים את התנור לחום של 165 מעלות, ומרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה.
  14. פורסים את הגליל בעזרת סכין חדה לפרוסות בעובי אחד וחצי ס"מ ומשכיבים בתבנית במרווחים קלים (העוגיות תופחות).
  15. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 15-20 דקות או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב אבל עדיין בהירות.
  16. מצננים ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

עוד מתכונים שתאהבו

כדאי להכיר