עוגת חלב למתחילים. למה למתחילים? כי היא פשוטה לעשייה, סוג של בייבי סטפס לאופה המתחיל. עוגת חלב עונה להגדרה של עוגת טורט, לֶייקח או עוגת ספוג אוורירית. עוגה שמבוססת על קצף ביצים שלתוכו אנחנו "מקפלים" את שאר מרכיבי העוגה.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- למרות שלא חסר סוכר בעוגה, בצורה מפתיעה היא לא מתוקה. אל תורידו בכמויות, עוגה לא עובדת ככה. תשמרו על יחסים, אפשר להמיר משהו במשהו, אבל לא להוריד.
עוגת חלב למתחילים
מצרכים:
- 2 וחצי כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1 כפית מלח
- 4 ביצים
- 1 חלמון
- 2 וחצי כוסות סוכר
- 1 כף תמצית וניל
- 1 ורבע כוסות חלב מלא
- 4 כפות חמאה
- אבקת סוכר - לקישוט
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מרפדים תבנית אפייה עגולה בקוטר של 23 ס"מ בנייר אפיה. משמנים היטב עם ספריי שמן, ומניחים בצד.
- בקערה אחת, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- בסיר קטן מחממים את החלב והחמאה. מביאים את החלב לרתיחה עדינה ומסירים מהאש. מניחים בצד להתקרר מעט.
- בקערה גדולה, בעזרת מיקסר ידני מתחילים להקציף את הביצים והחלמון. מוסיפים את הסוכר לבלילה בהדרגה. מקציפים את הביצים למשך 4-5 דקות (קחו זמנים!) עד שהבלילה הופכת בהירה ותפוחה. מוסיפים את תמצית הווניל ומקציפים למשך כמה שניות עד שהתמצית נטמעת בתוך הבלילה.
- מוסיפים מחצית מתערובת הקמח לבלילת הביצים ומקפלים בעדינות. מוסיפים את החצי השני ושוב מקפלים בעדינות עד שהקמח נטמע בביצים (המנעו מערבוב יתר, אנחנו רוצים לשמור על האוויר בבלילה).
- מוסיפים את החלב והחמאה לבלילה ומערבבים בעדינות עד שהחלב נטמע בבלילה.
- שופכים את הבלילה לתבנית האפייה ומכניסים לתנור למשך 40-50 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה נקי מפירורים.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר לחלוטין.
- מפזרים מעט אבקת סוכר בשביל הקסם.