נכון שזה היה טרנד מטורף לפני כך וכך שנים, אבל, יש מתכונים שהם תמיד רלוונטים. למה אני כל כך אוהבת עוגה בספל? קודם כל, לפעמים לא בא על עוגה שלמה, לפעמים רק על פרוסה ממנה. דבר שני, לכולם יש כוסות, כולם יכולים לעשות עוגה בכוס. סיבה שלישית - זאת פעילות כיפית לעשות עם ילדים. וארבע - זה בא עם גלידה.
הכל כולל הכל לוקח משהו כמו 3 דקות וזהו. מערבבים ומכניסים למיקרוגל לאפייה. לא רע בכלל, וזה כולל אי דחיית סיפוקים.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- גודל הספל ועוצמת המיקרוגל משפיעים על אורך האפיה, משהו בין דקה-לשתיים, אל תחששו לפתוח את דלת המיקרו ולבדוק.
- כששופכים את הבלילה לספל, חשוב שגובה הבלילה לא יעלה על 3/4 גובה הכוס, במהלך האפייה, הבלילה עולה לגובה. אם לא תשאירו מקום בכוס, העוגה תגלוש מחוץ לה. אם הכוס לא מספיק גבוהה מומלץ לחלק את הבלילה לשתי כוסות.
- מרכז העוגה יהיה יותר לח מאשר שוליה - זה בסדר.
עוגת דאבל שוקולד בכוס
מצרכים:
- 3 כפות שמן
- 1/4 כוס סוכר
- 1 חלמון
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 3 כפות יוגורט או שמנת חמוצה
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- קורט מלח
- 3 כפות קמח
- 2 כפות קקאו משובח
- 3 כפות שוקולד צ'יפס
- להגשה: כדור או שניים גלידת וניל (לא חובה)
אופן הכנה
- בקערה קטנה שמים את השמן עם הסוכר, מערבבים היטב (מומלץ עם מטרפה).
- מוסיפים את החלמון ותמצית הווניל ומערבבים היטב.
- מוספים את השמנת החמוצה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את אבקת האפייה, המלח, אבקת הקקאו והקמח, מערבבים רק עד שהחומרים מתאחדים. מוסיפים את פצפוצי השוקולד ומערבבים.
- שופכים את הבלילה לכוס אחת או שתיים במקרה הצורך, זכרו - חשוב שהבלילה לא תעבור את 3/4 גובה הכוס.
- מכניסים למיקרו למשך כשתי דקות. העוגה מוכנה כשהיא מתרוממת לגובה פני הכוס, פני העוגה נראים מבריקים אבל לא רטובים והעוגה התייצבה.
- נותנים לעוגה להתקרר רגע, מוסיפים כדור גלידה ולכו לחפש משהו טוב בטלוויזיה.