הפעם הכנתי לכם סיר אחד עם מנת עוף זריזה (יחסית) ועסיסית, שסוגרת פינה כשחייבים טעים-מתוק, מלוח וחמצמץ.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- בכוונה נזהרתי עם מלח במתכון. יש לנו זיתים והם כבר מלוחים, אז תקפידו לטעום ולשפר טעמים.
- רוצים טיפ? תשאירו כמה חתיכות תפוז בצד ותוסיפו אותן רק בסוף הבישול. זה מוסיף מרקמים לתבשיל.
עוף באריסה, זיתים ותפוזים
מצרכים:
- 1/4 כוס שמן + 2-3 כפות
- 1 בצל גדול או 2 בינוניים, חתוכים לקוביות גדולות
- 2-3 עגבניות חתוכות לשמיניות
- 2 תפוזים קלופים, ללא החלק הלבן. חתוכים לקוביות גדולות, ללא גרעינים
- 4-5 חתיכות עוף דוגמת כרעיים (בסביבות קילו)
- 2 כפות דבש
- 2 כפות אריסה לא חריפה
- 1 כפית לימון כבוש (אופציה)
- 1 כפית חוואיג' למרק (אפשר להמיר בכפית כמון ו-1/4 כפית כורכום)
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פלפל שחור
- קורט מלח
- 1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים
- 4-6 שיני שום שלמות (אפשר גם יותר)
- להגשה: חופן עלי כוסברה קצוצים
אופן ההכנה:
- בסיר גדול ורחב, על חום בינוני נמוך, מחממים רבע כוס שמן. שמים את הבצל, העגבניות והתפוזים, בקבוצות - מבלי לערבב בינתיים, נותנים לחומרים להגיר נוזלים ולהתחיל להיצרב, בערך 15 דקות.
- בקערה בינונית שמים את האריסה, 2-3 כפות שמן, את הלימון הכבוש, הדבש והתבלינים, מערבבים היטב. מכניסים את חתיכות העוף לקערה ומצפים אותן היטב.
- מגבירים את החום לבינוני-גבוה ומוסיפים את הזיתים ושיני השום לסיר, מערבבים היטב.
- מוסיפים את חתיכות העוף עם המשרה לסיר ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים את העוף עשר דקות ומנמיכים לחום בינוני-נמוך.
- מבשלים את העוף למשך שעה עד שעה וחצי בסיר עם מכסה. טעמו את הרוטב ושפרו טעמים.
- מחממים את התנור למצב של גריל גבוה. מסירים את המכסה ומכניסים את הסיר לתנור לצריבה של 10-15 דקות או עד שהעוף מקבל צבע יפה.
- מוציאים מהתנור, מפזרים כוסברה ומגישים לצד אורז לבן.
בשבוע שעבר במדור של ליאת היה מתכון לעוף סיני ברוטב תפוזים
לכל המתכונים של ליאת בישראל היום
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו