מתכון קל לצהריים: סופריטו עוף מהיר של סבתא שרה

השף אוהד לוי שיתף אותנו במנה שסבתו, מנהלת המטבח של בית האבות הספרדי בחיפה, הייתה מכינה לו בזריזות כשהיה מגיע לבקר אותה • היום היא מוגשת בדוכן האוכל שלו "אלישע" • "זה טעים בטירוף ומציף אותי בזיכרונות", הוא אומר

סופריטו עוף . צילום: דימיטרי פומזן סוכנות קרלה

"סבתא שלי הייתי טבחית רצינית וניהלה מטבח ענק מלא טבחים של בית האבות הספרדי בחיפה", נזכר השף אוהד לוי כשהוא מתחיל לספר על מנת הסופריטו של סבתו, שרה. "בתור ילד הייתי מבקר אותה ומוצא את עצמי מקלף 1,000 ביצים קשות מעל דודים ענקיים. ככה יצא שהאוכל שבישלה לנו בצהריים תמיד היה ארוחת טבחים כזאת - בין אם זה חביתת צ'יפס, ארסים (דגי סלע קטנים) מטוגנים מצופים בקמח… וממש היינו ילדים טובים. קיבלנו את הסופריטו המהיר של סבתא שרה, לא ייאמן כמה מהר היא הכינה את זה".

את המנה הזאת הוא מגיש בדוכן האוכל שלו "אלישע" במתחם DNA בקניון עזריאלי בתל אביב, אבל אם מתחשק לכם להכין אותו בזריזות בבית, הנה המתכון. "במתכון המקורי הייתה כף יפה של אבקת מרק - להחלטתכם. גם בלי זה טעים בטירוף ואותי אישיתי מציף בזיכרונות ילדות", מציין לוי. 

השף אוהד לוי,

מתכון לסופריטו מהיר של השף אוהד לוי

רכיבים:

  • 1 ק"ג פרגית פרוסה לקוביות
  • 10 תפו"א לבן פרוס גס
  • 2 בצלים לבנים בינוניים קלופים חתוכים גס 
  • 1 כף ראס אל חנות
  • קמצוץ פלפל שחור
  • קורט מלח ים
  • 5 כפות שמן זית
  • 5 ביצים

אופן ההכנה:

  1. מוסיפים לסיר שמן זית, בצלים, תפוחי אדמה ונתחי פרגית, מטגנים הכל ביחד עד לקבלת צבע זהבהב.
  2. מוסיפים תבלינים ומערבבים.
  3. מוסיפים כ-2 כוסות מים ומבשלים על אש בינונית במשך כ-20 דקות תוך כדי שקשוק מדי פעם.
  4. בינתיים מטגנים במחבת טפלון ביצת עין רכה. 
  5. הגשה: שמים שתי כפות יפות של סופריטו בצלחת וביצת עין מעל. 

בתיאבון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר