מתכון לשבת: נתחי אסאדו בבישול ארוך

השף יניב טל, שמוביל את "דנוור סטייק האוס" בירושלים, פירט בפנינו איך הוא מכין את מנת האסאדו ברוטב ברביקיו שהוא מגיש במסעדה • זמן עבודה של כ-20 דקות, המתנה של שעתיים וחצי - והבשר יוצא רך, עסיסי ומתפרק

נתחי אסאדו בבישול ארוך. צילום: לירון אלמוג

מתכון לנתחי אסאדו בבישול ארוך

רכיבים:

  • קילו בשר אסאדו חתוך לריבועים
  • כוס קמח
  • בצל לבן חתוך לרצועות
  • גזר מקולף חתוך לסלייסים
  • 5 שיני שום קלופות
  • חצי כוס רוטב ברביקיו
  • 1 כף מלח
  • פלפל שחור טחון (לפי הטעם)
  • שמן זית
  • 2.5 כוסות מים חמים
השף יניב טל במסעדה, צילום: לירון אלמוג

אופן ההכנה:

  1. מקמחים את הבשר ובמקביל לוקחים סיר גדול ומחממים על אש בינונית. 
  2. יוצקים מעט שמן זית, מטגנים את הבשר מכל הצדדים עד לסגירה ומורידים מהאש. 
  3. מוסיפים לסיר שבו טיגנו את הבשר את הבצל הלבן, הגזר והשום (כך הטעמים מהבשר לא מתבזבזים). מטגנים עד לריכוך.
  4. מוסיפים את הבשר לסיר. 
  5. מוסיפים חצי כוס רוטב ברביקיו, 2.5 כוסות מים חמים עד לכיסוי הסיר, פלפל שחור לפי הטעם וכף מלח. מערבבים ומנמיכים את האש.  
  6. מבשלים כשעתיים וחצי עד שלוש שעות על אש נמוכה וזה מוכן. 
  • מומלץ להגיש עם אורז לבן או פירה חלק.

בתיאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר