פרעצלס נקניקיות. צילום: הדר שפירא

מתכון שאי אפשר לעמוד בפניו: הכירו את הפרעצלס נקניקיות

לא, אל תקראו לזה משה בתיבה, כי זה חוטא למציאות • בלוגרית האוכל והמתכונאית, הדר שפירא, לקחה את אחת המנות הנפוצות ברומניה ויצרה מאכל משגע • "מה שעושה את הפרעצל ומבדיל אותו מלחמנייה רגילה זאת בעצם טבילה באמבט מי סודה, שמעניקה לו שכבה חיצונית מתפצחת מבחוץ ורכה מבפנים", היא מסבירה

"הפרעצלס הוא מאכל מאוד רומני. זה הסטריט פוד של רומניה", אומרת הבלוגרית והמתכונאית הדר שפירא ומספרת ש"בכל מקום בעיר בוקרשט אפשר למצוא מאפיות קטנות מפוזרות עם הבייגלה הרומני הזה. זה מה שהן מוכרות - בייגלים במגוון מילויים של נקניקים או גבינות, ושתייה. זה עולה פה כמה שקלים בודדים ואנשים עפים על זה. הרומנים ממש מחכים בתור כדי לקנות אותם טריים, טעימים, משביעים וזולים. זה סוגר להם פינה בתור ארוחת הצהריים".

שפירא עברה להתגורר לפני שבע שנים עם בן זוגה וחמשת ילדיה ברומניה, מאז התחילה לפרסם מתכונים, בעיקר של מאפים, בבלוג המצליח שלה "האתר של הדר". את המתכון הזה שפיתחה, היא פרסמה לפני ימים אחדים בקבוצת הפייסבוק "רעבים ברעבך", שם זכתה ליותר מ-250 תגובות אוהדות ולכמעט 600 לייקים.

הגישו לצד קטשופ, מיונז וחרדל, צילום: הדר שפירא

"בדרך כלל אני מכינה פרעצלס נקניקיות לצהריים ומגישה את זה לילדים כשהם חוזרים מבית הספר ליד צלוחית עם קטשופ. הם מאוד מאוד אוהבים את זה, זה נשנוש עם סטייל", היא מספרת. "מה שעושה את הפרעצל ומבדיל אותו מלחמנייה רגילה זאת בעצם טבילה באמבט מי סודה, שמעניקה לו שכבה חיצונית מתפצחת מבחוץ ורכה מבפנים".

מתכון לפרעצלס נקנקיות של הדר שפירא

רכיבים

ל-12 לחמניות פרעצל:

  • 500 גרם קמח - רצוי קמח לחם
  • 8 גרם שמרים יבשים
  • כף דבש
  • 10 גרם מלח (חצי כף)
  • 40 גרם שמן
  • כ-330 מ"ל מים פושרים

לאמבט מי סודה:

  • כ-3 ליטר מים
  • 50 גרם אבקת סודה לשתיה
  • 2 כפות סילאן

ליצירת המאכל:

  • 12 נקניקיות למילוי
  • ביצה טרופה
  • מעט מלח גס ופרג לפיזור (לא חובה)

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, שמרים יבשים, דבש, מלח, שמן וכוס מים ומתחילים ללוש במהירות נמוכה - בינונית, תוך שמסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק רך, חלק וגמיש. הלישה נמשכת בערך 5-10 דקות, תלוי בעוצמת המיקסר שלכם.
  2. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

מעצבים את הלחמניות ומתפיחים שוב:

  1. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים. כ-70 גרם ללחמניה.
  2. מכדררים כדורים יפים ומניחים על השיש. מכסים כרבע שעה.
  3. פותחים כל כדור לעלה בערך באורך הנקניקיות (גם אם זה טיפה קטן יותר, לא נורא) ומגלגלים את הנקניקיה בתוך הבצק.
  4. ממשיכים לגלגל את הבצק עם הנקניקיה על משטח העבודה כדי שהוא יצמד טוב לנקניקיה ולא יפתח, ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אופציה שנייה היא לחתוך את הבצק לרצועות ארוכות וללפף מסביב לנקניקיות. חשוב גם אחרי הליפוף להמשיך ולגלגל את הלחמניות על משטח העבודה כדי שהבצק ממש יצמד לנקניקיה.
  5. מכסים את כל הלחמניות ומתפיחים כחצי שעה.

עושים אמבט סודה ואופים:

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. בסיר עמוק מביאים מים לרתיחה. מוסיפים את הסילאן והסודה (זהירות אחרי שמוסיפים סודה, המים מבעבעים ועולים למעלה).
  3. מרימים בזהירות כל לחמניה ומעבירים לסיר עם המים הרותחים וטובלים משני הצדדים כ-20 שניות מכל צד.
  4. מוציאים בזהירות את הלחמניות ומניחים בחזרה בתבנית התנור כאשר הצד היפה יותר כלפי מעלה.
  5. מורחים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים מעט פרג ומלח גס - שלב זה הוא לא חובה, במידה ורוצים לוותר על הביצה, פשוט מפזרים מלח ופרג על הלחמניות ישר לאחר הטבילה במי הסודה. הביצה נותנת עוד קצת ברק ללחמניות.
  6. אופים את הפרעצלס במשך כ-20 דקות או עד שהם זהובים ויפים.

    מומלץ להגיש עם קטשופ, מיונז וחרדל.

בתיאבון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו