במנה הזאת אין צורך ביותר מדי תבלינים - הטעם שבה נובע מהטריות של חומרי הגלם. היא שואבת השראה מהתזונה הים תיכונית באי היווני כרתים, תזונה שנחשבת בריאה ביותר, ומשלבת ירקות כמו חציל, זוקיני, עגבניות, שום ועשבי תבלין - אותם נמליץ להקפיד לרכוש מהחקלאים הישראלים שלנו.
מתכון לעוף בתנור עם ירקות
רכיבים
- 10 שוקיים עוף
- 1 חציל גדול או 2 בינוניים
- 2 זוקיני או קישוא
- 2 עגבניות
- 8 שיני שום
- 1 בצל לבן
- 4 ענפי טימין טרי
- 4 ענפי אורגנו טרי
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח לפי הטעם (עדיף אטלנטי)
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- שמן זית
אופן ההכנה
- מניחים תבנית לתנור בנייר אפייה.
- מכוונים תנור לחום גבוה של 270 מעלות צלסיוס.
- חותכים את החציל ואת הזוקיני גס (לחצי לאורך ולאחר מכן לרבע לאורך. כל רבע חותכים לשלוש). מוסיפים לתבנית.
- חותכים לחתיכות גסות גם את העגבנייה והבצל, ומוסיפים לתבנית.
- מקלפים את שיני השום, חותכים גס ומוסיפים לתבנית (לקילוף מהיר נותנים מעיכה קלה לשיני השום ומסירים את הקליפה - המעיכה מפיקה טעם נוסף מהשום).
- מוסיפים את העוף לתבנית.
- מוסיפים את עלי התבלין הטריים לתבנית.
- מוסיפים פפריקה, פלפל שחור ומלח גס.
- יוצקים כמות נדיבה של שמן זית.
- מערבבים היטב הכל יחד עם הידיים.
- מכניסים את התבנית לתנור למשך 22 דקות. לאחר מכן, מוציאים והופכים את הירקות ואת השוקיים ומכניסים ל-22 דקות נוספות.