קוביות דג של אונזה. צילום: חברת זבוב

מתכון מרענן לקיץ? ליקטנו ארבעה על בסיס מלפפון

מתכון למנת צזיקי של "פארוק בשוק", מתכון לטרטר דג ים עם ויניגרט מלפפון של "אונזה" ומתכון למנת אנסלדה קלאביסין של "טפאו" • במסגרת פרויקט מיוחד לרגל יום המלפפון יצרו 10 מסעדות בארץ מנות המשלבות את הירק המרענן • שלוש מהן שיתפו אותנו באופן ההכנה

העונה החמה הגיעה לפתחנו וגרמה לנו לחשוק במנות קלילות ומרעננות. מהסיבה הזאת, ליקטנו עבורכם מתכונים קיציים עם הירק המרענן, שתמיד נמצא במקרר, אבל לרוב משמש בעיקר לסלט.


יום המלפפון הבינלאומי התקיים החודש בתאריך 14 ביוני והביא אותנו ואת המסעדות בישראל להקדיש תשומת לב מיוחדת לירק הירוק והמרווה. אם תרצו לאכול את כל הטוב הזה גם במסעדות, תדעו שיש פסטיבל שמוקדש כולו למלפפון. Unusual Cucumber Celebration by Hendrick’s" - פרויקט מיוחד של אונטופו בשיתוף מותג הג'ין הסקוטי "הנדריקס", נערך בימים אלו בעשר מסעדות וברים בארץ עד לתאריך 24 ביוני.


במסגרתו יצרו השפים והשפיות מנות ספיישל המשלבות מלפפונים לצד תפריט קוקטיילים על בסיס מותג הג'ין. בין המסעדות והברים המשתתפים בחגיגות: Selas וקיצ'וקאי של השף אור גינסבורג בתל אביב-יפו, מסעדת אונזה ביפו, מסעדת טפאו בהרצליה, מסעדת פטוש בחיפה ועוד.


מתכון למנת הצזיקי של מייקל - השף של מסעדת פארוק בשוק

קפיצה קלה לאיים של יוון מפגישה אותנו עם הפתיח הכי כייפי בארוחה. הכירו את הצזיקי המיוחד של מייקל אבן רבינוביץ, השף של מסעדת פארוק בשוק בפשפשים.

רכיבים

250 גרם לאבנה
2 מלפפונים בגודל בינוני
3 חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
חצי כוס עלי כוסברה קצוצים
חצי כוס עלי נענע קצוצים
רבע כוס שמיר קצוץ
20 מ״ל מיץ לימון (בערך חמישית כוס)
כפית מלח
3 כפות שמן זית כתית מעולה


אופן ההכנה

חותכים מלפפון לקוביות קטנות ללא הגרעינים.
מפרידים את העלים של הירק מהגבעולים וקוצצים דק.
מערבבים את כל המרכיבים בקערה.
מגישים קר עם הלחם שאתם הכי אוהבים.

מתכון לצזיקי, צילום: חברת זבוב


מתכון לקוביות דג ים ומלפפון של השפית אולה פפר מאונזה

דג בקיץ זה תמיד טוב והשילוב שלו עם מלפפון הוא מצוין. הפרשיות שבירק ושילוב הטעמים יוצרים את הביס המושלם.


רכיבים

50 גרם דג ים טרי (אפשר, למשל, אינטיאס, מוסר או טרחון)
לוויניגרט מלפפונים:
סוחטים 4 מלפפונים טריים במסחטת פירות קשים או טוחנים בבלנדר ומסננים דרך בד חיתול.
1 בצל שאלוט חתוך
1 שן שום קלוף
3 עלי נענע נענע
כפית קטנה של חרדל חלק
5 עלי זעתר
1 כף חומץ בן יין לבן
3 כפות מיץ ליים
גרידה מליים אחד
קורט מלח
לסלסת מלפפון:
1 מלפפון
1 בצל שאלוט
מלח

אופן ההכנה

טוחנים הכל יחד למרקם במעבד מזון חלק ומסננים.
חותכים לקוביות של ס"מ 1 על ס"מ 1 את הדג הטרי ומסדרים על הצלחת בצורת חצי עיגול.
קוצצים סלסלת מלפפון:
קוביות קטנות של מלפפון אחד ללא הגרעינים מעורבב יחד עם בצל שאלוט קצוץ דק ומתובל במלח.
מניחים את הסלסה על חצי מעיגול הטרטר שלנו.
מוזגים מעל הסלסה את רוטב המלפפונים.
מומלץ לזלף מעט שמן עירית (שאפשר להשיג בקלות בחנויות של ירוקל׳ה) ואוכלים עם כף הכל יחד.

קוביות דג של אונזה, צילום: חברת זבוב


מנת האנסלדה קלאביסין של הטפאו

ואם בכל זאת אתם בענייני סלטים אבל מחפשים לגוון ולשדרג, בטפאו בהרצליה מציעים לכם מתכון לסלט מרענן על בסיס מלפפון וחברו הזוקיני.

רכיבים

2 זוקיני
חצי פלפל צ'ילי אדום
1 צנונית
2 מלפפונים ירוקים
חופן עלי זעתר טריים
חופן חמוציות (לפי הטעם)
חופן שקדים (לפי הטעם)
250 גרם גבינת לאבנה


אופן ההכנה

חותכים רצועות דקות של מלפפון ורצועות דקות של זוקיני.
פורסים טבעות של צ'ילי אדום וצנונית ומערבבים יחד.
מפרידים עלי זעתר ומכניסים לתערובת.
בקערה קטנה מערבבים שמן זית, לימון ומלח פלפל לפי הטעם.
מוזגים את הרוטב לרצועות המלפפון, הזוקיני והצ'ילי ומערבבים היטב.
על צלחת שטוחה מורחים ממרח לאבנה ומעל מפזרים את תערובת הירקות.
מפזרים חמוציות ושקדים מעל ומגישים.

המנה של טפאו,


קוקטייל קיציי מרענן של "קיוטו"

ולצד כל התענוג הזה איך אפשר שלא לשתות קוקטייל מרענן על בסיס השילוב הנצחי והמושלם של ג'ין הנדריקס ומלפפון? בקיוטו דאגו לנו למתכון של קוקטייל GREEN GIN - קוקטייל ירוק ופרשי.

רכיבים

5 מ"ל מיץ ממלפפונים (אפשר גם לרסק במעבד מזון ולסנן)
50 מ"ל ג'ין הנדריקס
20 מ"ל מיץ לימון
20 מ"ל מי סוכר
מי טוניק עד לכיסוי הכוס
עלי נענע
עלי בזיליקום
פרוסת מלפפון לקישוט
פרוסת לימון לקישוט

אופן ההכנה

מפרידים מספר עלי נענע ומספר עלי בזיליקום ומכניסים ללא כתישה לשייקר.
לוקחים כוס לואו בול ומוסיפים קרח.
מוסיפים את המרכיבים לפי הכמויות, וסוגרים במי טוניק עד לכיסוי הכוס תוך השארת מקום לקישוט.
פורסים רצועת מלפפון ופרוסת לימון, ומוסיפים מעל לקישוט ומגישים.

קוקטייל קלאסי על בסיס מלפפון,



כל הפרטים על פסטיבל המלפפון
בתאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...