"זוהי עוגת גבינה אפויה שלא מצריכה תהליך הכנה מורכב", אומר מיקי שמו, השף הראשי של BOSCH, ומוסיף: "היא בעלת מרקם נימוח ומאוד עדין. אני, באופן אישי, אוהב אותה יום-יומיים לאחר הוצאתה מהתנור. לאחר הכנסתה למקרר היא מתייצבת ומשתבחת בטעמיה".
שמו מסביר שבתום הכנת העוגה ניתן לשלב בה פירות הדר, כמו: לימון, תפוז, ליים וכדומה. "הטכניקה של אפיית העוגה מעניינת מאוד ושונה משאר עוגות הגבינה האחרות. אופים אותה באותה טמפרטורה (חום בינוני) עם אמבט מים בתחתית התנור לכל אורך זמן האפייה כדי שלא תיסדק" .
מתכון לעוגת גבינה אפויה ביתית ויוגורט בלקני של מיקי שמו
רכיבים
לקלתית:
150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים
100 גרם חמאה מומסת
למלית הגבינה:
500 גרם גבינת שמנת
1 כוס חלב 240 מ"ל
100 גרם ( 1/2 כוס) סוכר
2 גביעים ( 400 גר') יוגורט בלקני
80 גרם אינסטנט פודינג לבן (שקית)
2 ביצים במידה L
גרידה מ- 1/2 תפוז / לימון
לדקורציה:
סלסלת פטל אדום טרי (120 גר')
סלסלת אוכמניות טריות (120 גר')
מעט אבקת סוכר
מתאימה לתבנית בקוטר 24 ס"מ
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל- 150 מעלות.
2. מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית משומנת בקוטר 19-20 ס"מ ומהדקים. שומרים במקפיא.
3. מכינים את המלית: מערבלים את כל המצרכים: גבינה לבנה עם יוגורט בלקני, סוכר, אינסטנט פודינג, ביצה וגרידת תפוז / לימון בקערת ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים על הבסיס.
4. אופים למשך שעה-שעה ורבע עד שהעוגה יציבה בשוליים אך עדיין מעט רוטטת במרכזה.
5. מצננים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
6. שומרים במקרר עד שבוע ימים.
7. ניתן לשלב פירות טריים מעל העוגה. רצוי פירות אדומים מעט חמצמצים ומפדרים אבקת סוכר.
את אותה העוגה ניתן להכין בדרכים מגוונות נוספות, למשל:
1. תחתית שוקולד: מכינים בסיס מביסקוויטים בטעם שוקולד באותה הכמות.
2. ניתן להניח פירות, כמו, משמש או אפרסק חצויים בתחתית, למזוג את המלית ולאפות יחדיו.
טיפ של שמו: "מומלץ לצנן את העוגה לאחר האפייה ולעטוף בניילון נצמד (כשהעוגה בתבנית שלה), להכניס למקרר ל-24 שעות ורק לפני הגשתה לפזר את הפירות הטריים ומעט אבקת סוכר. הטעם שיתקבל והמרקם הנפלא יגרמו לנו גאווה גדולה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו