יש אנשים שאוהבים ללגום מרק לאורך כל ימות השנה. במיוחד עבורם, אבל לא רק - יש לנו מתכון למרק מיוחד וטעים שמתאים בדיוק לעונה. השף אידי ישראלוביץ מהמוסד הוותיק אידי דגים הראה לנו כיצד להכין מרק דגים ביתי באופן שממצה את הטעמים ועדיין מותיר את המנה מעודנת. לדבריו אסור לוותר על הראש והאדרה "הם מוסיפים ג'לטין ותורמים לטעמו של הציר", הוא מסביר.
השיטה שלו היא לטגן בתחילת ההכנה את הירקות, האדרות והראשים בשמן זית כדי להוציא מהם ריכוז טעמים גבוה. גם את התבלינים הוא פותח תחילה בשמן הזית ורק לאחר מכן מוסיף את המים. דגש נוסף שלו הוא, הוספת קוביות פילה הדג רק לאחר בישול וטחינת המרק.
אם יש לכם ציר שהכנתם מראש, עדיף כמובן, להשתמש בו במקום במים. אם יש לכם "פרנו", מה טוב - המשקה האלכוהולי יוסיף טעמי אניס וישלים מרק מאוזן ומטריף. (אגב, במתכון הוא רשם "חצי שאט" אבל בפועל ראינו אותו שופך הרבה יותר).
מתכון למרק דגים ביתי של אידי ישראלוביץ
רכיבים
שמן זית בנדיבות (בערך חצי כוס)
2 ענפי סלרי קצוצים גס
1 שומר קצוץ גס
1 גזר קצוץ גס
1 בצל גדול קצוץ גס
1 תפו״א קצוץ גס
6 שיני שום
צרור פטרוזיליה
1 כוכב אניס
2 עלי דפנה
חצי שאט של פרנו
2 ראשי לוקוס ו-2 הדרות
מלח פלפל כורכום כמון
חצי קילו פילה דג ים
אופן ההכנה
מטגנים את הירקות, את אדרות הדגים ואת ראשי הלוקוס בשמן זית.
תוך כדי ערבוב ממליחים ומפלפלים - מוסיפים את התבלינים לפי הטעם או חצי כפית מכל תבלין. מוסיפים את עלי הדפנה וכוכב האניס.
מערבבים, מוסיפים 2 ליטרים של מים או ציר דגים ומביאים לרתיחה. מבשלים 20 דקות.
מוציאים את האדרות וראשי הלוקוס, טוחנים את המרק והירקות עם בלדר ידני.
לאחר מכן חותכים את פילה הדג לקוביות ומוסיפים למרק הטחון.
מי שאוהב, חצי שאט פרנו יוסיף למרק.
מביאים לרתיחה, מבשלים 20 דקות נוספות ומוסיפים את צרור הפטרוזיליה.
בתאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו