בישראל עונת האבוקדו, שמתחילה בערך בסוף חודש אוגוסט ונמשכת עד חודש מאי בהתאם לזנים השונים המצויים כאן, היא תמיד סיבה למסיבה. האבוקדו הוא אחד הפירות הנפוצים במטבח הישראלי, לכן לא פלא שפרסומות עם סלוגן, כמו: "מחר נקנה עוד אבוקדו" הפכו אייקוניות בקרב הציבור. בישראל נטועים כ-55 אלף דונם אבוקדו והוא נחשב פרי היצוא השני בחשיבותו במדינה אחרי ההדרים.
מנת האבוקדו הכי מוכרת ופופולרית בארץ היא סלט אבוקדו פשוט וקל להכנה. אנחנו אוהבים לאכול את האבוקדו שלנו כמו שהוא - מרוסק עם מעט מלח, אולי גם קצת לימון. השדרוגים לסלט הם בדרך כלל תוספות של בצל קצוץ מסוג כלשהו, שום כתוש, או ביצה קשה.
מתכון לסלט אבוקדו ישראלי
רכיבים
2 אבוקדו רכים
2 כפיות מיץ לימון
מלח לפי הטעם
תוספות אפשריות: עירית קצוצה / בצל ירוק קצוץ / חצי בצל סגול קצוץ / חצי שן שום כתושה / ביצה קשה מרוסקת
אופן ההכנה
חוצים את האבוקדו, מוציאים את הגלעין ומרוקנים את התוכן בעזרת כף לקערה.
מועכים היטב בעזרת מזלג.
מוסיפים לימון, מעט מלח ועירית קצוצה ומערבבים קלות.
בתיאבון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו