"סלט מיונז", "סלט רוסי" או "סלט חתונות" הוא, למעשה, גרסה ישראלית של סלט "אוליביה" - סלט רוסי מסורתי שמוכר בכל רחבי העולם. משפחות רבות בארץ נוהגות להכין את הסלט בסופי שבוע. נהוג להגיש אותו גם באולמות אירועים ובמסעדות פועלים.
מתכון לסלט מיונז
רכיבים
3 גזר
2 תפו"א
3 מלפפון חמוץ במלח
¾ כוס אפונה מבושלת
3 ביצים קשות
5 כפות מיונז
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
מבשלים במים את הגזר ותפוחי האדמה בקליפתם, ביצים קשות ואפונה.
לאחר הבישול מחכים שהרכיבים יתקררו עד לטמפרטורת החדר.
מקלפים את הגזר ואת תפוחי האדמה וחותכים לקוביות.
חותכים לקוביות גם את הביצים הקשות ואת המלפפונים החמוצים, ומכניסים הכל לקערה.
מוסיפים לקערה את האפונה המבושלת.
מוסיפים 5 כפות מיונז, מלח ופלפל שחור ומערבבים בעדינות.
כאשר מגישים אפשר לפזר מעל עירית קצוצה או שמיר.
בתיאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו