הפריקסה הוא מאכל תוניסאי שהפך נפוץ מאוד בישראל. היום אפשר למצוא פריקסה או כריכים בהשראתו בבתי קפה, בשווקים, בדוכני אוכל וכמובן, בבתים. בארץ מקובל למלא את המנה בטונה, תפוחי אדמה מבושלים, ביצה קשה, אריסה ולימון כבוש.
במיוחד לפרויקט יום העצמאות של "ישראל היום", יצרה השפית ומלכת הסנדוויצ'ים, רחל בן אלול, מתכון לפריקסה משודרג ומפתיע במיוחד.
פריקסה כבד של עוף של השפית רחל בן אלול
מרכיבים
לפריקסה אחד
שלוש יחידות כבד עוף
שני בצלי שאלוט
צ’יפס של ארטישוק ירושלמי (זה מגיע בשקית של קילו)
צלפים 3 יחידות (לטיגון)
צלפים 3 יחידות
כמה עלי כוסברה
ביצת שמש
ארבע יחידות זיתי קלמטה ללא חרצנים
אריסה ולימון כבוש (אפשר לקנות מוכן)
כמה עלי כוסברה מופרדים
קרעים של תפוח אדמה מבושל במים
פלפל שיפקה
יין אדום
דבש תמרים
אופן ההכנה
שמים שלוש חתיכות כבד עוף על המנגל או על להבה על הגז ומביאים לצריבה במידה הרצויה.
מטגנים במחבת 2 יח׳ בצלי שאלוט עם שום, מעט יין אדום ומעט דבש תמרים עד קרמול.
להרכבת המנה:
מטגנים בשמן עמוק קרעים של תפו״א, ארטישוק ירושלמי, זיתי קלמטה וצלפים.
מטגנים לחמניית פריקסה, שמים בה אריסה וקרעים של תפוח אדמה, את הכבדים עם בצלי השאלוט ולאחר מכן את ביצת השמש. מוסיפים לימון כבוש, זיתי קלמטה, צלפים, צ׳יפס ארטישוק, כוסברה ופלפל שיפקה.
בתיאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו