אנחנו עם של בורקס. בכל מאפיה ישראלית יש בורקס, בטלוויזיה הישראלית יש סרטי בורקס, כשיש לנו מאנצ' באמצע הלילה אנחנו מוצאים את עצמנו בולסים בורקס. עם גבינה, עם תפוח אדמה, עם פטריות ועוד ועוד, בורקס מלווה אותנו הישראלים לאורך החיים - בבריתות, בשבתות חתן ובאזכרות.
במיוחד לפרויקט יום העצמאות של "ישראל היום" משתפת השפית, ג'קי אזולאי, במתכון המדהים שלה לבורקס מעלף שאי אפשר להפסיק לאכול.
מתכון לבורקס לאבנה ומנגולד של ג'קי אזולאי
רכיבים:
- 12 עלי פילו
- 4 שיני שום קצוצות
- חבילת עלי מנגולד
- שמן זית
- 300 גרם גבינת לאבנה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- חלמון ביצה
- שומשום לקישוט
אופן ההכנה:
- שוטפים את עלי המנגולד ומרתיחים במים למשך עשר דקות.
- מורידים את הגבעול, קוצצים דק ושמים במסננת כדי להוריד את הנוזלים.
- מטגנים במחבת עם מעט שמן זית את השום. מוסיפים את עלי המנגולד, מערבבים היטב במשך חמש דקות ומכבים את האש. מצננים.
- שמים בקערה את הלאבנה, מלח ופלפל. מוסיפים את המנגולד ומערבבים היטב.
- מעבירים את התערובת לשקית זילוף.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים היטב תבנית מלבנית.
- לוקחים שני דפים של פילו, מזלפים מהתערובת בקצה הדף לכל אורכו ומגלגלים לגליל, לאחר מכן מגלגלים לצורת שבלול ומניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם ששת הבורקסים.
- מעל השבלולים מורחים חלמון, מפזרים שומשום ואופים במשך חצי שעה עד לקבלת צבע זהוב.