ישנן אינספור גרסאות לקבב ברחבי העולם. אנחנו הישראלים אוהבים בעיקר לשים אותו בפיתה עם קצת טחינה, חומוס וירקות. אגב, כבר בתלמוד הבבלי מופיעה המילה הארמית "כבבא" שמשמעותה בשר צלוי על גחלים.
במיוחד לפרויקט יום העצמאות של ישראל היום, הבלוגר והמתכונאי אביאור ספיר, משתף במתכון פשוט להכנה לקבב בפיתה בגרסת עראייס.
המתכון לקבב בפיתה (עראייס) של אביאור ספיר
רכיבים
חצי קילו בשר טחון
בצל סגול קטן קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
כף מיונז
כף חרדל
כפית מלח
קורט פלפל שחור
כפית ראס אל חנות
חצי כפית אגוז מוסקט
חצי כפית בהרט
אופן ההכנה
נערבב הכל יחד טוב טוב עד לקבלת מסה אחידה.
נכניס את הבשר לפיתה ונמלא אותה טוב טוב.
נכניס לתנור 180 מעלות ל-15 דקות ובתיאבון.