הפתות הוא מאכל מהמטבח התימני שמכינים עם חתיכות לחם או מצה. המנה הפכה מוכרת במטבח הישראלי, כאחד המאכלים שמייצגים את האוכל של יהודים ממוצא תימני.
במיוחד לפרויקט יום העצמאות של ישראל היום, הבשלנית יונה ג'רופי, משתפת במתכון שלה לפתות.
מתכון לפתות של יונה ג'רופי
רכיבים
6 חתיכות עוף
4 תפוח אדמה
1 בצל
5 שיני שום
חאוויג' למרק
אבקת מרק עוף
מלח
אופן ההכנה
מרתיחים מים בסיר 3/4 מים מתכולת הסיר.
בתוך המים שמים בצל ושום, כשהמים רותחים, מוסיפים את העוף. מנקים את כל הקצף מעל המים.
מוסיפים את התפוח אדמה חתוך לחצאים.
ולתבל ב-2 כפות חאוויג', כף מרק עוף, ומלח לפי הטעם.
מבשלים על אש נמוכה עד שהעוף והתפוח אדמה מתרככים.
ניתן להוסיף מספר עלי כוסברה.
בתיאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו