מלוואח הוא מאכל תימני מסורתי שהובא לארץ על ידי יהודים עולי תימן. בשנות השמונים הוא הפך אחד המאכלים הנפוצים במטבח הישראלי. אפשר למצוא אותו בתפריט של רשתות ומסעדות מזון מהיר וכמעט בכל מקפיא של משפחה ישראלית. אנחנו אוהבים לאכול אותו בעיקר בבקרים בסופי השבוע עם מטבל רסק עגבניות וביצה קשה. עם השנים יצרנו מנות שונות שבסיסן מלוואח, כמו, זיוה או מלאווח פיצה.
במיוחד לפרויקט יום העצמאות של ישראל היום, משתפת הבשלנית רחל קדוסי במתכון המיוחד שלה למלאווח.
מתכון למלאווח ביתי של רחל קדוסי
רכיבים
1 ק"ג קמח
1 כף מלח
¼ אבקת אפיה
4 כפות סוכר
2 כפות שמן
3 כוסות מים
(מרגרינה)
אופן ההכנה
ללוש היטב את הרכיבים לבצק חלק. לתת לבצק לנוח כחצי שעה.
לקחת מגש מלבני, לחלק ל-10 או 14 חלקים את גוש הבצק, ללוש אותם לכדורים ולחכות כחצי שעה נוספת.
לרדד כל כדור לעלה מלבני, למרוח במרגרינה רכה ואז מקפלת כמעטפה - חלק עליון לאמצע, חלק תחתון על החלק העליון, צד ימין לאמצע וצד שמאל עליו. במארוך פותחים שוב לעיגול, שמה עליו ניילון כדי להפריד בין מלאווח ומלאווח, וכך שוב ושוב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו