אין שוק אוכל בישראל שאי אפשר למצוא בו חלווה. החלווה היא מאכל פופולרי בארץ שמבוסס על טחינה גולמית - אחד המוצרים הנרכשים במדינה. בטורקיה שכנתינו, אגב, נחשבת החלווה למאכל לאומי. המילה חלווה הגיעה לעברית מן הערבית ופירושה "ממתק".
במיוחד לפרויקט יום העצמאות של "ישראל היום", משתפת השפית כוכבת מאסטר שף, פרח רסלאן, במתכון המיוחד שלה לחלווה ביתית בחמש דקות הכנה בלבד.
מתכון לחלבה ביתית ב- 5 דקות של השפית פרח רסלאן:
רכיבים:
3/4 כוס טחינה
1 כוס אבקת סוכר
1 כוס אבקת חלב
1/2 כוס פיסטוק או כל אגוז שתרצו
אופן ההכנה:
מערבבים 3/4 כוס טחינה עם כוס סוכר טחון, וכוס אבקת חלב עם רבע כוס של כל אגוז שתרצו. בוחרים כלי שצורתו מתאימה לכם ויביא לעיצוב הסופי של החלווה. מפזרים בתחתית הכלי מה שנשאר מהאגוזים או הפיסטוקים, מעבירים את המסה לכלי ומהדקים היטב. מחכים שהמנה תתייצב במקרר, ומגישים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו