הקובה המוארכת והמטוגנת "קובה בורגול" מגיעה ממטבחים רבים בישראל, בהם הדרוזי, הסורי, וכמובן, העיראקי. בשפה הערבית נקראת המנה גם "נבלוסיה" על שם העיר שכם ששמה בערבית "נבלוס". ברחבי הארץ אפשר למצוא קובה בורגול בבתים רבים, במסעדות פועלים, בדוכני אוכל ועוד.
מתכון לקובה בורגול במילוי בשר טחון של מירי קוקי
רכיבים
לבצק
500 גר בורגול דק + 500 גר בורגול עבה
2-3 כוסות קמח לבן מנופה
1-2 כוסות מים
מלח, שמן
למילוי:
1 קג בשר טחון
5-6 בצל גדול
חצי כוס צנוברים
מלח, פלפל שחור, בהרט לקובה, ראס אל חנות, קינמון, אגוז מוסקט
אופן הכנת קובה בורגול // צילום: מירי קוקי
אופן ההכנה
המילוי:
מומלץ להכין יום קודם.
1.קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
2. בנפרד מטגנים מעט את הצנוברים.
3. מוסיפים את הבשר ובעזרת כף מפוררים שלא יהיו גושים בכלל.
4. מוסיפים את התבלינים והצנוברים ומבשלים 20 דקות על להבה בינונית עד שכמעט אין נוזלים.
5. מעבירים למסננת, עד לקירור מלא של הבשר. מומלץ להכין מראש.
הבצק:
1. משרים את שני סוגי הבורגול לשעתיים במים, מסננים וסוחטים היטב.
2. מוסיפים את הקמח והתבלינים והמים ומתחילים ללוש עד לקבלת מרקם בצק רך.
3. משאירים למנוחה לחצי שעה.
הגלגול:
1. מחלקים את הבצק לכדורים (בגודל של כדור פינג-פונג לערך).
2. בעזרת מעט שמן פותחים את הבצק על כף היד לצורה שטוחה מכניסים את הבשר, סוגרים היטב ומייצרים צורה של קובה ארוכה עם מעט שפיץ בקצוות.
3. מקפיאים לפחות לחצי שעה לפני הטיגון.
4. ניתן לשמור במקפיא ולהוציא כחצי שעה לפני הטיגון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו