75 המנות שעשו את המטבח הישראלי: מופלטה של פלורנס וקנין

מימונה בלי מופלטה זו לא מימונה אמיתית, הקינוח המרוקאי כבש את הקהל הישראלי • המתכונאית פלורנס וקנין משתפת את "ישראל היום" במתכון שלה למופלטה להכנה ביתית

מופלטה של פלורנס וקנין, צילום: ברוריה בת-אל בן זקן

חגיגות המימונה הצבעוניות הנערכות בכל שנה במוצאי חג שביעי של פסח ברחבי הארץ ומקורן במסורת יהדות מרוקו, הפכו את הלחם הדק והמתוק מהמטבח היהודי-צפון אפריקאי, "מופלטה", למפורסם ביותר. החגיגה המתוקה, שמסמלת את בוא האביב, בדרך כלל מזמינה משפחות, חברים, שכנים וגם פוליטיקאים להשתתף בה, מה שהפך את המופלטה שהיא המנה המסמלת אותה, לנפוצה ביותר ולחלק מהמטבח הישראלי.

הכנת מופלטה, צילום: ברוריה בת-אל בן זקן

במיוחד לפרויקט יום העצמאות של "ישראל היום", משתפת פלורנס וקנין - כותבת ספר המתכונים "לבשל את סיפור חיי" בו היא חושפת את המטבח המרוקאי - במתכון שלה לקוסקוס חגיגי עם ירקות כתומים מזוגגים.

מופלטה של פלורנס וקנין

רכיבים

ל-50 יחידות
1 קילו קמח
1 אבקת אפיה
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
21 3 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה

לערבב את כל החומרים לבצק רך וגמיש, לעטוף אותו בשמן ולהניח בצד.

לצקת שמן לקערית וליצור כדורי בצק בגודל כדורי פינג־פונג.

לטבול כל כדור בשמן ולשטח.

להניח מופלטה במחבת טפלון שטוחה ,לאחר כ־2 דקות להפוך את המופלטה הראשונה ולהניח עליה את השנייה.

חוזרים על התהליך שוב ושוב, כך שכל המופלטות תמיד יהיו בערימה זו על גבי זו.

להגיש עם דבש וחמאה.

לרשימה המלאה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר